I 30 år han hun spilt og trent lag i Harstad Håndballklubb. I mars fikk hun besøk av P4-reporter Sigurd Sollien.

– Han har vært på rundtur i Norge og møtt åtte hverdagsutøvere. Jeg var plukket ut som en av dem, forteller Lindstrøm, som for tiden trener fem lag i Harstad Håndballklubb og Landsås.

I tillegg har hun trent lag i Nordland. Under oppholdet i Harstad var Sollien med på treningen til J13 og J15. Her fikk han selv være med som trener og spillerne hadde oppgaver klar for reporteren.

Fartstid

– Jeg regner med at det er denne lang fartstiden i Harstad Håndballklubb som gjorde susen, sier Lindstrøm, om hvorfor hun ble kåret som vinner på P4.

– Opptaket til dagens program ble gjort i går kveld og i dag ble saken sendt, forteller 47-åringen fra Harstad.

Hun trener for tiden lag som 2-. 3.-klasse og J15 i Harstad Håndballklubb. Samt J16 og J18 i Landsås.

– Jeg har døtre som spiller håndball. Det er en av årsakene til at jeg har holdt på med idretten så lenge. I hovedsak i HHK, der jeg selv spilte.

Nå er det kun veterankamper for den aktive hverdagsutøveren fra Harstad.

– Har du tid til vanlig jobb?

– Ja, jeg jobber på dagtid i personalavdelingen i Harstad kommune. Jeg er mye ute blant de ansatte i kommunen. Vi har 2.300 ansatte totalt. Så en er ikke arbeidsledig på dagtid, sier Lindstrøm, som hver uke legger ned en del dugnadstimer i byens håndballhaller.

– Jeg synes det er givende å kunne bidra. Jeg er vant til å se andre. Derfor er det uvant å få et slikt fokus, sier 47-åringen, som på sikt vurderer til å trappe ned på trenergjerningen.

På tribunen

– Akkurat nå er engasjementet på topp. Jeg var på plass i Steinkjer da HHKs damelag spilte kvalifisering for allnorsk håndball. Det var svært spennende å følge laget som bare manglet to mål fra å rykke opp en divisjon.

– Damelaget til HHK har ikke tidligere vært i en allnorsk divisjon. Herrelaget har vært der. Det samme har damelaget til Landsås. Det var en flott tid for håndballen i Harstad, minnes Lindstrøm.

Som vinner av hverdagsutøveren på P4 fikk hun 25.000 kroner i premie.

– Jeg kommer til å bruke pengene på en eller annen aktivitet sammen med mine døtre. Det er vel det som er planen, sier Monica-Katrine Lindstrøm, da vi snakket med henne torsdag ettermiddag.

– Vi synes dette absolutt er fortjent for den jobben hun har gjort i HHK i over 30 år, skriver Harstad Håndballklubb på sin Facebook-side i dag.

«Monica Lindstrøm trente fem aldersbestemte lag i Harstad Håndballklubb i tillegg til 2.-divisjonslaget for kvinner sist sesong. I snitt har hun hatt ansvar for fire ulike lag hver vinter i årrekker. – Jeg har hatt to helger fri siden sesongstart, men ser ikke det som et offer, sier hun.»

De sa hun til Harstad Tidende i 2014.

AKTIV: I 30 år har Monica-Katrine Lindstrøm spilt og trent lag i Harstad Håndballklubb. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø