Det sier presseansvarlig for UB Tre og Betong, Rino Haugen.

– Jeg og andre i bedriften til sto for presentasjonen oppe på scenen. Der vi presenterte vårt konsept for publikum. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen, sier Haugen.

Han og fire andre dro sørover onsdag kveld.

– Torsdag morgen gikk vi i gang med å rigge standen vår her på Lillestrøm. Klokken 14.40 hadde vi vår presentasjon. Da var hele laget vårt samlet. Vi er 11 personer på plass her. Fra klokken 16 til 17 står vi på stand, sier han.

Da er kommer stortingsrepresentanter fra Utdannings- og forskningskomiteen for å besøke utstilling.

Fredag morgen skal bedriften UB Tre & Betong har sitt panelintervju. Tømrerelevene fra Stangnes videregående skole er på plass på Lillestrøm etter at de i mars stakk av med den gjeveste prisen på fylkesmessa i Trom, Innovasjon Norges pris for Beste ungdomsbedrift. Det var da de skaffet seg gullbillett til NM for UB.

– Vi har håp om at vi kan kapre en pris her på Lillestrøm. Enten som beste ungdomsbedrift eller for å ha beste stand, sier Rino Haugen, som er presseansvarlig for bedriften som kjemper og hedre og ære på Østlandet.

Klassen har fokusert på å gjenvinne materialer og minske avfallet i byggebransjen.

– Vi har brukt materialer som for andre har vært avfall. Som for eksempel materialer som varekjedene ikke kan bruke på grunn av mindre materielle skalder. De skada materialene er en ressurs, ikke avfall, forteller Rino, som er glad for at Stangnes satser på ungdomsbedrifter.

– De har en lang tradisjon for dette. Flott at vi får oppleve dette. Bra å ha med seg når vi om få måneder skal ut i læretid hos bedrifter i Harstad-området, sier Haugen, som selv har fått lærlingplass hos snekker Pedersen.

Klassen fra Stangnes er sammen med Sjømat Senja UB og Freeze UB fra Bardufoss på plass i NM. Stangnes-klassen har med seg ansvarlig lærer, Erik Meistad. Line Bjørkli fra UB Troms er også på plass Hun er vgs-ansvarlig og fagleder i Ungt Entreprenørskap Troms. Hun filmet presentasjonen til UB Tre og Betong torsdag.

Her er presentasjonen til UB Tre og Betong torsdag,

SATSER: UB Tre og Betong ved Stangnes videregående skole før de dro på fylkesfinalen for ungdomsbedrifter i Troms. Fra venstre: Henrik Lund, Olai Paulsen, Rino Haugen, Kenneth Stangnes, Johan Kristoffersen, Kristoffer Loktu, Mathias Olsen, Morten Lunde, Hasan Alesmail, Benjamin Caio Mikkelsen og Lars Christian Larsen. Foto: Tore Skadal
KLAR: Gutta i UB Tre & Betong fra Stangnes videregående i Harstad rigget torsdag morgen klar sin stand på Lillestrøm. Fra venstre: Rino Haugen (presseansvarlig), Olai Paulsen, Morten Lunde og Kenneth Stangnes. Foto: Privat Foto: Privat