Det skal ha oppstått en situasjon mellom dem som førte til at hun døde og at han deretter dro fra Notodden. Han nekter fortsatt straffeskyld etter siktelsen. Dette forteller politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet ønsker ikke å gi mer detaljert informasjon om hva han har fortalt om hendelsen i avhøret. Politiet vil av etterforskningsmessige hensyn fortsatt ikke gå ut med hva som er dødsårsaken.  Det gjenstår mye etterforsking og flere avhør av siktede. Ordensmakten vil nå blant annet arbeide med å kontrollere siktedes foreløpige forklaring og kartlegge hans bevegelser.

I forbindelse med drapet på en 38 år gammel kvinne på Notodden 9. april ble avdødes tidligere ektemann fredag varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for forsettlig drap. Mannen er fra Harstad.

Den døde kvinnen ble funnet mandag av en person som kom på besøk til boligen. Datteren på halvannet år var da til stede, opplyste politiet onsdag.

Les også: Politiet: Barnet kan ha vært vitne til det som skjedde

Politiet ønsker tips dersom publikum som har gjort observasjoner av en sølvfarget VW Sharan på Notodden eller nærområdet i tidsrommet lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april.

- Alle observasjoner av bilen og person i tilknytning til denne er interessante, sier politiet.

Politiet ber videre om at bilister og motorsyklister som har kamera som filmer møtende trafikk og som har kjørt E 134 og E 18 på strekningen mellom Notodden og Oslo i tidsrommet lørdag 7. april kl. 13 til søndag kveld kl. 22 tar kontakt med politiet på Notodden dersom de har opptak av kjøreturen.