Rødt har trukket seg fra 1.-maiarrangementet fordi Hadia Tajik skal holde hovedtale i Harstad.

– LO Sør-Troms og Harstad arbeiderparti ønsker Hadia velkommen. Informasjon om at hun var forespurt var forankret med ledelsen i 1. mai-arrangement før hun takket ja. Det medfører riktighet i at det skjedde etter at hovedkomiteen hadde avholdt sitt møte, kommenterer Laila Benjaminsen i LO Sør-Troms og Else Marie Stenhaug i Harstad arbeiderparti.

– Vi ser at Rødt argumenterer med at de trekker seg fordi man er uenig i en politisk sak. Dette har vi respekt for. Det er nå slik at om er man uenig i sak eller tema får man bedre mulighet til å gi motsvar ved å være til stede enn å trekke seg ut.

Benjaminsen mener man er rause og tar inn alle partier og fagforeninger det er naturlig å samhandle med. Videre mener de det vitner om raushet at alle skal kunne delta med sitt budskap.

– Alle skal kunne finne sin plass. At alle er enige i alt, er ikke grunnlaget for dagen.

Hadia Tajik er, ifølge Laila Benjaminsen og Else Marie Stenhaug, er en utmerket representant fra ledelsen i Arbeiderpartiet.

– Harstad og Sør-Troms fikk plutselig skutt gullfuglen, og fikk nestleder i Arbeiderpartiet til regionen. Det er ikke særlig ofte en har sentrale politikere til store fagligpolitiske eller politiske arrangement.  Vi antar at dersom Bjørnar Moxnes (Rødts leder) hadde kommet på kort varsel ville vi vært rause nok til å ta ham inn og la ham delta aktivt i arrangementet, sier de.