Dette er et frimerke

Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.

Digitalt frimerke  Foto: Posten

nyheter

Posten har laget en løsning for å sende fra postkassa der du bor. Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen. Budet henter forsendelsen på sin vanlige runde.

Forenkler hverdagen
- Dette er et tilbud for dem som ønsker en enklere hverdag og denne nye tjenesten bidrar til nettopp det, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.


OVER 4.000 ANSATTE BERØRES:

- Post annenhver dag fra 2020, blir digitalisert

Posten Norge vil ha postomdeling annenhver dag fra 2020, men fortsatt tilby daglig levering i postbokser for dem som ønsker det.

 

Selv i en digital tid trenger mennesker å sende fysiske ting til hverandre. Mange driver med kjøp og salg på nett, bestemor vil kanskje sende en liten hilsen til barnebarnet eller du trenger for eksempel å returnere et dokument. Da kan du kjøpe et digitalt frimerke og bestille henting på posten.no. Skriv den unike koden på det du vil sende, legg det i postkassen din og så henter postbudet det.

Fornøyde kunder
- Fysiske leveranser blir ikke gammeldags, det skjer bare på nye måter. De kundene som allerede har testet løsningen er superfornøyde og sier at dette dekker et behov. For oss i Posten er det spennende å kombinere ny teknologi og tradisjonelle postkasser, sier Wille.


Siste lørdag med postombæring

Oslo (NTB): Denne lørdagen går postbudene landet rundt ut med posten for siste gang på lørdager. Mengden med post som bæres ut, er så liten at Posten nå slutter med tjenesten.

 

I Norge er det 2,4 millioner postkasser, og de fleste egner seg utmerket til å både motta og sende post. Dersom du ønsker, kan du også kjøpe digitalt frimerke og levere i de vanlige røde innleveringspostkassene eller på Posten.

Testet av Tise
Siden mars har brukere av salgsappen Tise fått tilbud om å kjøpe digitalt frimerke ved forsendelse av pakker. Appen har rundt 330.000 brukere i Norge og til enhver tid rundt 1,3 millioner annonser. Rundt halvparten av dem som har fått spørsmål om digitalt frimerke, har valgt å bruke det.


Lederen:

Posten må fram - fem dager i uka

Det er flere grunner til at politikerne må minnes på at Posten skal gå med post, ikke med overskudd.

 

- Vi har brukere fra hele Norge og ser at det er stort behov for enkelt å kunne sende klær og gjenstander til hverandre. Digitalt frimerke og sende fra egen postkasse er positivt for våre brukere og for det åpne markedet, mener CEO Eirik Frøyland Rime i Tise.

Digitalt frimerke er en unik kode som kan brukes kun én gang, og i tillegg til vanlig porto koster det 15 kroner for at postbudet henter sendingen.