Den drapssiktede mannen i 50-årene ble plukket opp av politiet i Harstad på en udramatisk måte tirsdag ettermiddag. Han har vært gjennom et såkalt innledende avhør, men har ikke erkjent straffskyld.

Dette opplyser politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Bunkholdt Sæter til Harstad Tidende. Han ønsker ikke å spekulere i hverken motiv eller andre forhold rundt saken, så lenge den er under etterforskning. Samtidig er det velkjent at siktede og kvinnen har hatt det man kalle et noe turbulent forhold. Manifestert gjennom en voldsanmeldelse og en barnefordelingssak dem i mellom.

- Vår etterforskning skal enten styrke eller svekke siktelsen mot Harstad-mannen. Foreløpig mener vi å ha skjellig grunn til mistanke mot mannen.

Skjellig grunn til mistanke er et juridisk begrep som betegner graden av mistanke som kreves for at påtalemyndigheten skal kunne anvende tvangsmidler mot en borger. «Skjellig grunn» innebærer et krav om sannsynlighetsovervekt. Dette betyr at det må være mer enn 50% sannsynlighet for at mistanken er korrekt. (Kilde Wikipedia).

- Siktede var på et tidspunkt i Harstad anmeldt for vold av sin ekskone. Saken ble henlagt. Med hvilken begrunnelse?

- Saken ble henlagt grunnet bevisets stilling. Det er et punkt vi skal se nærmere på.

- Har politiet klart å knytte drapssiktede til åstedet, og det aktuelle tidsrommet for ugjerningen - han bor tross alt 150 mil fra Notodden?

- I en etterforskning forsøker vi alltid å kartlegges siktedes bevegelser og handlinger - sett i lys av de opplysningene siktede selv gir i avhør. Noe ut over det kan vi ikke kommentere, sier politiadvokaten.

Advokat Tom Ovesen i Harstad er oppnevnt som forsvarer for den siktede Harstad-mannen.

- Så langt vet jeg veldig lite, sa Ovesen til Harstad Tidende, onsdag ettermiddag.

Han har hatt en samtale med sin klient der de snakket om en del praktiske ting. Han er kjent med at den siktede skal fremstilles i et fengslingsmøte i Telemark torsdag.