Til dette prosjektet, som strekker seg over seks år i forbindelse med utbyggingene til kampflybasen, trenger Toma å ansette flere titalls personer. Torsdag inviterte bedriften, i samarbeid med Nav, arbeidssøkere til infomøte i Jobbhuset (tidligere Soldathjemmet).

Ifølge regionsjef Tore Johansen i Toma er de ute etter personer som skal drifte og bemanne dette rigghotellet, samt sørge for bespisning, renhold, sentralbordtjeneste og resepsjonsservice.

Krever sikkerhetsklarering

– Oppstart for driften er ifølge kontrakten satt til 1. september. At vi allerede nå går i gang med å lete etter personell skyldtes først og fremst at det fra Forsvarets side stilles strenge krav til sikkerhetsklarering av alt personell som skal jobbe innenfor leirens gjerder.

– Dette er en prosess som for i de fleste tilfeller tar 4–6 måneder å få på plass. Forsvaret stiller også krav om at de som ikke er norsk ikke kan få jobb her.

– I tillegg kreves plettfri vandel for alle ansatte, fortalte Johansen til de om lag 15 jobbinteresserte fremmøtte.

Møte potensielle jobbsøkere

I en region med svært lav arbeidsledighet vil det ikke nødvendigvis bli enkelt å få på plass det antall ansatte som kreves for å drifte anleggshotellet innen 1. september.

Det har de ifølge Bjarne Glad hos Nav merket seg, og har tilbydd seg å hjelpe Toma med å skaffe ansatte til prosjektet på kampflybasen.

– Gjennom vårt engasjement ved Jobbhuset har vi sammen med Toma skapt en arena der bedriften kan møte potensielle jobbsøkere i større grupper.

– For oss er dette første gang vi gjør denne type fremstøt og er naturligvis spente på hvordan det vil slå ut. Vi vet det er et stramt arbeidsmarked. I tillegg vil kravene Forsvaret stiller kunne gi oss utfordringer med å få kabalen til å gå opp med tanke på å få på plass ansatte innen 1. september, sier Glad.

Fornøyd: Regionsjef Tore Johansen i Toma er godt fornøyd med frammøte av potensielle søkere til rigghotellet på kampflybasen.

Største enkeltkontrakt

Toma kjøpte for to år siden opp Rentex-kjedens avdelinger i Troms og Nordland. I dag har bedriften 57 heltids- og 131 deltidsansatte. I 2018 har de budsjettert med en omsetning på 90 millioner for avdelingene i Nord- Norge.

– Når vi da får en kontrakt til en verdi av 20 millioner, som er den største enkeltkontrakt for oss i nord, forplikter dette oss til å yte maksimalt i løpet av tiden varer, sier Tore Johansen.