Det skjer i forbindelse med at Harstad Mandskor arrangerer et støtte kortreff for lokale kor i regionen.

– Harstad Mandskor runder 105 år i 2018. Dette er et av mange prosjekter vi har i år, sier Jan Rune Langstrand, mangeårig medlem av et av Harstad eldste kor.

Totalt vil det være samlet 16 kor i Harstad kommende helg. De kommer fra Lofoten, Vesterålen og Harstad-området.

– Vi skal ha felles samling på torget i Harstad om formiddagen. Deretter fordeler korene seg over to konsertsteder på ettermiddagen. Noen vil ha konsert i Harstad kirke i tretiden. Men andre kor vil ha konsert ved UiT Harstad på samme tidspunkt lørdag, forteller Langstrand.

Kortreffet avsluttes med sosial samling med mat, musikk og drikke i Stangneshallen på kveldstid.

JUBILEUM: Harstad Mandskor øvde i mange år i Tonehuset. Nå er bygget solgt og koret øver tirsdager ved Kanebogen skole.

Øver

– Harstad Mandskor har i alle år øvd i Tonehuset ved Rådhuset i byen. Nå er bygget solgt og vi har nå fast øving hver tirsdag ved Kanebogen skole, forteller Langstrand.

– Koret består av mange rutinerte kormedlemmer. Vi har nok et snitt på pluss 50. Men vi har flere yngre krefter på gang, sier han.

Det er Dag Erik Enoksen som er korets musikalske ansvarlig og dirigent.

DIRIGENT: Dag Erik Enoksen er musikalsk leder og dirigent for Harstad Mandskor.

På tur

– I månedsskiftet mai-juni skal vi på tur til Senja. Her skal vi synge på flere plasser. Nøyaktig hvor vi skal på Senja er ikke helt avklart. Men jeg vet at det jobbes med saken, sier Langstrand.

Han sier at 2018 blir et meget aktivt år for korets medlemmer.

– Årets stortur for koret skjer i oktober. Da setter vi kursen for Budapest i Ungarn. Budapest er en kulturby, med et stort sakkyndig publikum. Spesielt for korsang. Jeg har selv ikke vært der tidligere, men det er flere i koret som snakker varmt om hovedstaden i Ungarn. Under turen i oktober vil vi holde flere konserter i løpet av oppholdet i Budapest, sier Jan Rune Langstrand, om noe av det Harstad Mandskor har planer for i året de runder 105 år.

TUR: – Harstad Mandskor skal på sommertur til Senja og høsttur til Budapest i 2018, forteller Jan Rune Langstrand. Foto: Picasa