SE-gruppen, som eier XL- Bygg i Harstad, Kvæfjord og Sortland, har kjøpt tomta der Biltema hadde planer om å etablere ny butikk.

Administrerende direktør Torgeir Atntsen i SE-gruppen og daglig leder Georg Johansen i XL-Bygg Harstad og Kvæfjord, er strålende fornøyd med å ha sikret seg den ettertraktede tomten på Åsby.

Rettet mot forbrukermarkedet

– Vi har lenge vært på utkikk etter ett egnet sted for å etablere ny butikk. Vi har for lengst vokst ut av lokalene vi i dag holder til i på Sama. Da vi fikk muligheten til å kjøpe tomta på Åsby, var vi ikke i tvil om at dette var stedet vi kunne realisere våre ideer om et nytt byggvarehus, sier Arntsen og Johansen.

– Nå satser vi på å etablere et byggvarehus bestående av en egen butikk på om lag 1000 kvadratmeter, som blir mer rettet mot forbrukermarkedet med et langt bedre utvalg enn vi har i dag. Vi legger også opp til et eget lager på cirka 3000 kvadratmeter.

I tillegg ser vi på muligheter for ytterligere 2000 kvadrat for utleie til andre plasskrevende virksomheter innen for eksempel møbel- eller butikkbransjen, sier de to.

Har tro på ytterligere vekst

Begge innrømmer at konkurransen innen byggevarebransjen i Harstad er tøff, men at denne konkurransen både inspirerer dem, og at den kommer kundene til gode.

– Vi hadde en omsetningsøkning i 2017 på nesten 30 prosent, fra 33 millioner i 2016 til 41 millioner i fjor. I budsjettet for 2018 legger vi opp til å nå en omsetning på 46 millioner, forteller Georg Johansen.

– Vi hadde aldri foretatt denne investeringen hvis vi ikke hadde hatt tro på ytterligere vekst og større markedsandeler, skyter Oddbjørn Toften inn og røper at de i løpet av de tre første årene i nye lokaler bør kunne oppnå en omsetning på rundt 100 millioner per år.

Innen 2019

– Dette mener vi er mulig takket være at det skjer utrolig mye i Harstad og regionen rundt. Harstad har gjort mye riktig de seneste årene, og rigget seg for fremtiden.

–Denne veksten vil fortsette også i årene fremover, med en rekke store prosjekter på gang innen bygg- og anleggsbransjen.

Byen vil fortsette å utvikle seg i årene fremover, og denne utviklingen vil vi være med på, sier Arntsen og Johansen som håper å være inne i de nye lokalene en gang i løpet av 2019.