Det var i juli 2016 at voldsepisoden fant sted. Mannen sto tiltalt for flere slag og spark i ansiktet og overkroppen til en person. Denne fikk brudd i nesen, nedre øyehule på høyre side og et kutt som måtte sys.

Tiltalte erkjente ikke straffskyld for dette punktet i tiltalen.

- Nødverge

Han forklarte at han hadde kjøpt dårlig amfetamin av fornærmede, og at han ble redd og veldig sint. Han oppsøkte vedkommende og slo ham én gang med knyttet neve. Tiltalte tror han traff på kinnet, og forklarte videre at han ikke sparket. Tiltalte mente slaget var nødverge.

Fornærmede hadde forklart at han var hjemme i sin leilighet da tiltalte kom. Han forklarte at det første slaget traff ham under øyet. Han husket ikke hvor mange slag og spark han ble utsatt for, bare at han var ute av stand til å forsvare seg. Han mente tiltalte slo mange slag mot hodet hans. Det hele skal ha pågått over tid. Fornærmede husker at det hele pågikk fra midnatt til klokken 5 på morgenen.

Et halvt år

Retten fant det bevist at tiltalte hadde slått offeret med knyttet neve og at han traff ham i ansiktet med et hardt slag. Det bekreftes også av lege som slo fast at mannen var påført brudd i orbitagulv (øyehulens bunn), hjernerystelse og en nesefraktur. Retten kunne ikke fastslå utover enhver rimelig tvil at tiltalte slo flere ganger og sparket fornærmede.

Sammenholdt med flere andre tiltalepunkter, blant annet tyveri av et bankkort, ble straffen satt til fengsel i seks måneder.