Tiltalen omfattet brudd på straffeloven, vegtrafikkloven og legemiddelloven. Det endte med fengsel, bot og skadeerstatninger.

Den tiltalte harstadmannen i 40-årene stjal som en ravn. Bruddene på straffeloven omfattet tyveri av en varmekanon, en momenttang med tilbehør, en disk til en gulvslipemaskin, en vinkel, en kappmaskin til fliser og en laser fra en bedrift i Evenes. Han sto tiltalt for å ha tatt imot et våpenskap og fire våpen, til tross for at han forsto at det var utbytte fra en straffbar handling. Videre skulle han svare for å ha tatt seg inn i en avlåst bolig og stjålet en full og en åpnet kartong sigaretter.

Fra Coop Obs hadde han tatt et par Klipsch hodetelefoner til en verdi av 499 kroner, og forlot butikken uten å betale.

Flere tyverier

Oppbevaring av narkotika sto også på tiltalelisten. Det gjorde også tyveri av en Ryobi skrumaskin, syv esker med skruer, elektrikerverktøy, Fluke voltmeter, unbrakosett og en vannpumpetang fra et naust i Bogen i Kvæfjord.

Bruddene på vegtrafikkloven omfattet kjøring under påvirkning av narkotika og alkohol, forsøk på å stikke av da politiet ville stanse ham, for ikke å stoppe for kontroll, samt kjøring uten førerkort.

Punktene som omhandlet legemiddelloven gjaldt besittelse og bruk av narkotika.

90 dager ubetinget

Tiltalte erkjente straffskyld for noen av punktene, og ikke straffskyld for andre. Han ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder, hvorav 90 dager er ubetinget.

Han fikk i tillegg 10.000 kroner i bot, til sammen 20.000 i skadeerstatning, inndragning av en BMW og tap av førerretten for alltid.