Bysenteret i Harstad har den senere tiden vært i kraftig motbakke, men nå er det endelig gode nyheter, mener partene. I en pressemelding skriver Arctic Eiendom at Bysenteret skal moderniseres og fylles med butikker, slik at sentrum får den motoren som Bysenteret har vært i en årrekke.

I tillegg lover selskapet å sette fart i jobben med realisering av Hvedingkvartalet.

- Dette er en formidabel utfordring som trigger oss voldsomt. Vi har veldig stor tro på Harstad sentrum, og vet at det er hardt arbeid som skal til for å lykkes.

– Disse planene er akkurat det Harstad sentrum trenger for å få fart på sentrumshandelen igjen, skriver Stian A. Arntzen, eier av Arctic Eiendom Harstad AS i pressemeldingen.

Påtroppende senterleder er Lars Nyborg. Han skriver at de skal snu motgang til medgang og skape synlige forandringer for alle som besøker Bysenteret.

– Butikkene i Bysenteret holder høy kvalitet. Sammen med eksisterende og nye leietakere skal vi skape fremtidens Bysenter som Harstadværingene kan være stolte av, samt være et naturlig møtested, mener han.

Arctic Eiendom mener dette er det perfekte tidspunkt for å satse på Bysenteret.

– Aldri før har potensialet vært større i sentrum. Det foreligger store planer for sentrumsområdet, og både harstadværingene og tilreisende vil til sentrum og handle og kose seg.

– Det er her den største utviklingen vil skje, og vi skal derfor skape et tilbud som gjør handleturen hyggelig med de aller beste konsepter for shopping og servering, lover han.

– Bysenteret har vært et veldig fint møtested for Harstadfolk, og det skal det bli igjen, sier Nyborg.

– Vi karakteriserer Bysenteret som selve indrefileten på eiendomssiden i Harstad. Eiendommene skal derfor utvikles. Fasader og fellesarealer vil få nye flater og vil atter en gang dominere bybildet på en fin måte, mener Stian A. Arntzen.

– I tillegg blåser vi nytt liv i planer om både parkeringshus, senterutvidelse og boligprosjekt i Hvedingkvartalet. Prosjektet har vært i dvale i en tid, men nå blir det full fart på disse planene igjen.

– Med sentrumsplanen som nå foreligger tror vi det nå er god timing for å løfte Bysenteret fram som en naturlig drivkraft i sentrumshandelen. Selv om det er konkurranse med senterutbygging utenfor sentrum, viser likevel attraktive aktører interesse for etableringer i Bysenteret.

– Vi jobber derfor aktivt for å utvikle Bysenteret til det hyggeligste og beste stedet å handle. Dette skal vi klare gjennom samarbeid både med senterbutikkene, samt øvrige sentrumsbutikker og sentrumsaktører.

Bysenteret har et bygningsareal på mer enn 11 000 kvadratmeter. Det er flere bygårder som er slått sammen til et Bysenter, bestående av butikklokaler og moderne kontorlokaler.

Dagens leietakere er selskaper som Apotek1, KappAhl, Dressmann, Euro Sko, Jack &Jones, Kremtoppen Bakeri, Jordbærpikene, Triumph, Princess, Glitter, Nille, Yukka Yukka, Spar og Norli.

– Vi er allerede i gang med å få på plass nye attraktive konsepter som skal inn i lokalene som H&M hadde tidligere, sier Stian A. Arntzen.

Salto Eiendom ved Egil Svoren mener eiendommen er best tjent med lokalt engasjement og oppmerksomhet.

Det står ingen ting i pressemeldingen om kjøpesum. Men tallet 100 millioner kroner har vært nevnt.

EIER: Stian A. Arntzen, som allerede eier en rekke eiendommer i Harstad, har gjennom selskapt Arctic Eiendom tatt kontrollen over Bysenteret. Foto: Foto: Pressebilde