Rådmann Torbjørn Simonsen orienterte kommunestyret i Skånland om at kommunen er klaget inn for Klagenemda for offentlige anskaffelser (Kofa). Simonsen sa at det handler om en leverandør som føler seg forbigått i anbudet kommunen hadde ute, for å finne leverandør som kan bygge nytt modulbasert oppvekstsenter på Sandstrand. Simonsen sa at Skånland kommune har søkt juridisk støtte i saken.

– Vi forholder oss rolig til dette etter råd fra Eurojuris. Kofa får nå behandle saken og så får vi forholde oss til deres vedtak. Utover det ønsker jeg ikke kommentere dette, sier Torbjørn Simonsen til Harstad Tidende.

Etableringen av det nye oppvekstsenteret på Sandstrand, der man skal ha skole og barnehage samlet, går sin gang. Byggingen starter i februar neste år, ifølge rådmannen.

Ifølge Kofa ble saken mot Skånland klaget inn av Wexus-gruppen AS den 3.oktober i år, etter at kommunen hadde gjennomført en åpen anbudskonkurranse for kjøp av permanent modulbasert bygg for bruk til skole og barnehage.

– Klager anfører at innklagede har brutt regelverket ved å ikke avvise valgte leverandørs tilbud, som følge av avvik fra minstekrav stilt i konkurransegrunnlaget om to kontor i den tilbudte løsningen, heter det i klagen som viser til forskrift.

Klager anfører videre at innklagede har brutt lov om offentlige anskaffelser sine krav til likebehandling og forutberegnelighet ved forsøk på å omgå avvisningsplikt ved å prissette avvik fra minstekrav.

– Klager anfører i tillegg at innklagede ikke har gitt tilstrekkelig begrunnelse for kontraktstildeling etter kravene i forskriften, heter det videre.

Wexus-gruppen er et Stavangerstyrt firma med hovedfokus på salg og utleie av modulbygg i oljebransjen, verftsindustrien, kraftindustrien, vei og anleggsbransjen.

Les også: Millioninvestering for bredbånd