Vi registrerer nemlig at fredagsutgaven blir mye lest, og at den gjerne blir med til hytta, i båten eller på reise når helgefreden senker seg. Våre abonnenter har selvsagt tilgang til Harstad Tidendes digitale produkter hvor enn de måtte befinne seg i verden, men vi vet også at mange forbinder fredagskveld og helgekos med en papirutgave av lokalavisen i hånd. Det er én av årsakene til at vi hver tredje uke utvider med en magasin-del både på papir og i digital form.

Høsten er jakttid, og i denne utgaven av «Puls» vil du kunne lese deg litt opp på det som er den store lidenskapen for svært mange. Blant annet vil du få vite hva «inngangsbilletten» er for en førstegangsjeger, du får vite at stadig flere kvinner tar jegerprøven og du kan få noen tips på hvordan du best tar vare på din firbeinte jaktkollega.

Men med vår nysatsing vil vi også ta pulsen på næringslivet i en region hvor det for tiden er stor aktivitet. For ikke å si enorm aktivitet. En rundreise i Harstadregionen viser med all tydelighet at hele regionen går spennende tider i møte. Mye er allerede i gang, og store prosjekter er på gang. For eksempel vil byggingen av ny E10 generere stor aktivitet, og Forsvarets utbygging på Evenes vil gi ringvirkninger vi foreløpig bare kan se konturene av. Dette vil videre sette fart i andre prosesser, og vi vil oppnå langt bedre samhandling mellom Harstad, Narvik og vesterålsregionen. Gamle stridigheter og gammelt grufs må derfor ryddes av veien. Nå må fokuset være å skape en vinn vinn-situasjon for alle. I så måte er det nærliggende å låne noen ord fra Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen: «Du blir god ved å gjøre de andre gode».

Det som skjer i hålogalandsregionen er viktig for alle oss som bor her. Enten det nå er samferdsel, næringsliv eller politikk, vil det som skjer på ett sted, påvirke det som skjer andre steder. For eksempel vil en større satsing i Harstad by på muligheter i Narvik og i Vesterålen - og vice versa. Harstad Tidende har som ambisjon å bidra til å gjøre dette bildet så tydelig som mulig for våre lesere, og derfor har vi styrket vår redaksjon med en journalist som skal ha regionen som arbeidsfelt. Tone Anita Karlsen har lang redaksjonell fartstid fra Harstad Tidende, Bladet Vesterålen og Fiskeribladet, og vi er glade for at hun etter tre år i Festspillene i Nord-Norge er tilbake som journalist i Harstad Tidende. Det vil merkes i det daglige, men også i vår nye satsing som denne utgaven er et resultat av.

Da gjenstår det å ønske våre lesere god lesning. Dette er den første utgaven av «Puls». Det er ikke lenge til den neste.

Fortsatt god fredag, og god helg når den kommer!