Han er en av flere som ofte er på plass når det skytes på banen.

– Det er ingen ryper som flakser etter at jeg har skutt, sier Svein-Ove, med glimt i øyet der han sitter i venterommet sammen med skyttere som venter på å få skyte sine treningsskudd.

– Jeg er ofte instruktør for dem som skal ta jegerprøven for småvilt. I år har Harstad Jeger og Fiskeforening hatt nær 70 personer inne til kurs i Jegerprøven, forteller Svein-Ove Bartlett.

– Vi er flere personer som har ansvaret for skytingen på leirduebanen, sier Svein-Ove, som ofte er med på veiledning av nye skyttere.

– Jeg er godt i gang med å kurse meg til å bli instruktør for jegerprøven som vi kjører kurs på her i HJFF. Skal etter planen ta siste kurset i løpet av de neste månedene. Da vil vi i klubben være tre personer som kan kjøre kurs for Jegerprøven i 2018, forteller Bartlett, som er på plass på leirduebanen mandag kveld.

– Vi har åpne banen her hver mandag og onsdag. Da er det både medlemmer og skyttere fra andre plasser som stikker innom leirduebanen for å skyte mellom 50 og 70 skudd. Vi har flere folk fra klubben som styrer med utkast og sikkerhet på standplass. Det er ofte fem skyttere på standplass av ganger. De skyter fra fem forskjellige posisjoner, forteller han, om opplegget som er rundt et dag med treningsskyting.

– Jeg synes det er viktig at jeger trener en del før de legger ut på jakt. Spesielt synes jeg det er viktig at skytteren ser forskjell på de fugler de skal skyte på. I tillegg til at de er sikker med våpenet de skal bruke. Skyting på leirduer er presisjon. Derfor har vi også konkurranser i leirdueskyting der en skal skyte ned 30 leirduer. De mest treffsikre klarer alle 30 duene, forteller Bartlett.

– Vi har i løpet av året klubbskyting med 30 skudd. Her kårer vi vinnere i treffsikkerhet. Jeg synes det er moro med slike konkurransen og i fjor skjøt jeg 8.000 skudd. Det er en del over normalen. Men jeg tror at en skytter bør ha rundt tusen treningsskudd bak seg før en starter på jakt, sier Bartlett, før han gjør seg klar til en tur på standplassen der klubbkollega Børge Hansen er standplassleder.

TRENER: Hver mandag og onsdag trenes det på leirduebanen i Heggenkollen. 10. september starter høstjakta for fugler og småvilt. Foto: Tore Skadal
TRENER: Hver mandag og onsdag trenes det på leirduebanen i Heggenkollen. 10. september start høstjakta for fugler og småvilt. Børge Hansen er en av flere standplassledere i Harstad JFF. Foto: Picasa