Da setter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen seg på sykkelsetet sammen med ingen ringere enn Dag Otto Lauritzen. Med seg på turen får de også Ibestads ordfører Dag Sigurd Brustind.

Det legges i utgangspunktet ikke opp til en intern konkurranse disse tre imellom om hvem som kommer først over målstreken, men heller en munter tur rundt på Engenes, der praten, latteren og humøret blir sagt å skulle dominere.

Går for en premie

Brustind ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å røpe hva han akter å snakke med samferdselsministeren om.

–Det stemmer at jeg har skrevet kontrakt med Arctic Race of Norway om å delta i dette uformelle rittet. Alle detaljer er så vidt jeg vet ikke klare enda om hvor langt vi skal sykle, men jeg går uansett for å få en premie ved målpassering, ser en humrende Brustind før han i en mer seriøs tone peker på hvor stor betydning det er at starten av årets ritt er lagt til Engenes.

Trivelig sammen

– Det er viktig for oss at alle som kommer hit skal føle seg velkommen og bli godt ivaretatt. Når samferdselsminister Solvik–Olsen kommer skal vi først og fremst ha det trivelig sammen. Dette er ikke tidspunktet for å diskutere partipolitikk, selv om valgkampen er godt i gang, sier Brustind.

Han legger først og fremst vekt på betydningen for Ibestad at Arctic Race har valgt å legge startetappen til kommunen.

Gir oss enorme muligheter

– Dette er en stor dag– ja kanskje en av de største i kommunens historie. Bare det å få store deler av verdens øyne rettet mot oss i form av TV- sendinger til et sted mellom 150–180 land, vil bety svært mye. Dette gir oss enorme muligheter for en unik markedsføring av både kommunen og regionen rundt oss. Nå handler mye for oss om å skape et positivt inntrykk, både overfor arrangøren ASO, syklistene og ikke minst de millioner av TV-seere rundt om i verden som får tilgang på sendingene.

– Det er jeg sikker på at publikum sørger for, og at så mange som mulig finner veien til Engenes og bidrar til at stemningen ved start blir den aller beste. Så må vi heller ikke glemme folkefesten om kvelden som er spekket med topp underholdning.

– Kanskje skulle jeg benytte anledningen der til å overbevise samferdselsministeren at han egentlig tilhører feil parti, sier Dag Sigurd Brustind lattermildt.