Samarbeidspartiene i Harstad som bestemmer utfallet av Harstadpakken har redusert månedstaket for bilistene. Les mer om dette her. Høyre og Frp vil imidlertid fremdeles kutte og holde kostnadene enda lavere.

– Vi må sikre oss at tunnelen og alt det andre som er påbegynt, gjøres ferdig. Dersom det ikke blir overskridelser på noen av disse prosjektene, har vi 500 millioner som kan pløyes inn i en videreføring av Harstadpakken.

– Så forslaget fra Ap/Venstre er ikke noe dere vil gå for?

– Vi vil gjerne ha mer informasjon om deres forslag først, og hva det innebærer. Inntil videre står vi på vårt standpunkt om å bygge ferdig det som er påbegynt.

Frp-leder Eivind Stene tar heller ikke bølgen etter å ha hørt om utspillet fra Ap/Venstre.

– For oss er det ikke aktuelt å godta økt brukerbetaling, uansett hva de måtte komme med. De kan regne til de blir både gule og blå, men så lenge det fører til økte utgifter for bilistene, så er det uaktuelt for oss å bidra. Dessuten, det er flere ting ved forslaget som skurrer. Stortinget må inn i bildet på flere av forslagene. Er dette noe posisjonen har sjekket, eller har de bare tatt sjansen på at dette går greit, spør Stene.