Allerede da formannskapet behandlet fullfinansiering av Harstadpakken tirsdag, strømmet det inn med henvendelser til Frps Eivind Stene. Og kort tid etter at vedtaket var gjort, ble det opprettet to Facebooksider:

«Aksjon mot prisøkning av Harstadpakken» og «Vi som sa nei til bompenger.» Til sammen har disse to gruppene over to tusen medlemmer.

Veisperring eller fakkeltog

– Hva kan vi gjøre for å bli hørt, spør initiativtakeren til den ene gruppen: – Sperre veiene i en begrenset periode, gå i fakkeltog eller la bilen stå, er forslag som florerer.

I et byrundeinnlegg foreslår Idar Hunstad å dra i gang en underskriftskampanje for å presse gjennom en avstemning blant folket mot økte bompenger.

– Jeg har aldri opplevd et så stort engasjement, og et så stort sinne blant folk, sier Eivind Stene.

Koordinerer

Han har sagt ja til å koordinere aksjonene for å samle flest mulig mennesker på torget dagen før kommunestyret skal ta sin avgjørelse 9. februar.

– Folk sier rett ut at de ikke har råd til å betale opptil 800 kroner ekstra i måneden for å kjøre gjennom bomringen. Det er ikke så enkelt som at de kan kvitte seg med en av bilene for å spare bompenger. Dette dreier seg om aktive småbarnsfamilier som jobber på hver sin kant av byen og som trenger to biler for å få logistikken til å gå opp, sier Stene.

Forbannet

Han viser til at gjennomsnittslønna i Harstad er i underkant av 300.000 kroner i året. Da betyr hver hundrelapp mye for mange.

– Folk er fly forbannet. At flertallet i formannskapet går inn for å pålegge folk større utgifter i måneden, er med på å skape enda mer politikerforakt.

– Tror du det folkelige engasjementet vil påvirke beslutningen til det politiske flertallet?

– Jeg har et håp om at partiene går en runde til med sine partier. Jeg håper i det lengste at det ringer en bjelle hos samarbeidskameratene slik at de ser hva de er i ferd med å stelle i stand, sier Eivind Stene.