Halloween-fest fullstendig ute av kontroll:

Politiet brukte pepperspray på 17-åring

- Russen må skjerpe seg, sier Oddmund Nilsen i politiet.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

I Landsåshallen foregikk festen som kom fullstendig ut av styring. Arkivfoto.   Foto: Ivar Hjelvik

nyheter

Allerede lørdag ved midnatt, tre timer før arrangementet skulle avsluttes, stoppet politiet Halloween-festen i Landsåshallen i Harstad Russestyret ved Stangnes videregående skole arrangerte festen, men politiet mener at en del av festdeltakerne var under 18 år.

- Festen kunne ikke fortsette på grunn av mye slåssing og mange berusede og mindreårige på stedet, sier Oddmund Nilsen ved Harstad politistasjon.

Brukte pepperspray

I sammenhengen med at politiet besluttet å avslutte Halloween-festen var det ungdom som ikke ville etterkomme politiets beskjed, sier Nilsen.

- En 17-åring slo etter en politibetjent og var svært aggressiv. Vedkommende ble pågrepet, og fjernet fra stedet. Politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på personen, sier han.

Les også: Russepresenten sier at enkelte var bevisstløse da de kom til festen

Han sier videre at vedkommende vil bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

- Det ble ganske mange berusede personen både inni og utenfor lokalet, og vi fikk rapporter om knuffing og slåssing. Det viser seg at det var helt riktig av politiet å stoppe denne festen.

- Må skjerpe seg

Det har vært arrangert fester i Landsåshallen av russen i alle år.

- Tidligere har det vært veldig ordnede forhold. Det er svært sjeldent at vi må gå inn å ta kontroll over slike fester. Det er helt klart at vi vil stille enda tøffere krav til russen i fremtiden, sier Nilsen, og fortsetter:


Politiet ber foreldre passe på:

Mistet kontrollen da 100 personer kom på fest

- Nyheten sprer seg på sosiale medier og ungdommene mister kontroll.

- Russen må skjerpe seg. Det kan ikke være slik at festen går over styr etter få timer. Vi kommer til å stille ganske tøffe krav til vakthold ved slike arrangement fremover, og vi vil gjøre vårt for at dette ikke skal skje igjen. 

Politiet rapporterte om flere berusede mindreårige på festen. Operasjonssentralen sendte ut twittermelding der politiet anmodet foreldre om å hente sine ungdommer.

- Foreldre har hovedansvaret for barna så lenge de er mindreårig. Foreldre som har muligheten til det må gjerne dra innom disse festene for å se hvordan det ser ut, oppfordrer Nilsen.