Leder, Mai Britt Lindstrøm, sier de har fått en henvendelse fra Høyres Marie Modal om å se på prosessen til brygga-utvalget.

– Vi kan ikke overprøve kommunestyrets vedtak eller gå inn i løpende prosesser. Men siden utvalget er ferdig med sin jobb, har levert sin instilling og kommunestyret har gjort et endelig vedtak, skal vi på førstkommende møte vurdere om vi skal åpne gransking av denne delen av prosessen, sier hun.

Forvaltningsrevisor

Modal ber i henvendelsen Kontrollutvalget se på følgende:

1. Har utvalget gått ut over eller på siden av mandatet de ble gitt av kommunestyret.

2. Har gruppens rollefordeling påvirket arbeidet.

3. Hvilke vurderinger ligger til grunn for administrasjonens vurderinger i henhold til innsynssaken til Harstad Tidende.

Mandatet kommunestyret ga rådmannen var som følgende. ”Rådmannen bes sette ned en gruppe bestående av interne og eksterne medlemmer som søker forprosjektmidler for å se på løsninger for Gammelbrygga.”

– Bestemmer vi oss for å gå inn i saken, vil det være naturlig at vi ber om bistand fra forvaltningsrevisorene hos Komrev Nord, sier Lindstrøm.

Gruppeleder i Høyre Marie Modal er fornøyd med at Kontrollutvalget vil se på utvalgets arbeid.

– Kontrollutvalget skal være en vakthund og undersøke om prosesser er gjort i henhold til mandatet til kommunestyret, sier hun.

– Nitrist

Modal liker dårlig det som har kommet fram de siste dagene.

– Denne saken er nitrist og svært skadelig for omdømmet til kommunen. Det kan virke som utvalget har jobbet bredere enn mandatet de fikk, sier hun.

Modal er redd denne saken kan være skadelig for det politiske håndtverket.

– Vi kan også risikere at innbyggernes tillit til de politiske prosessene svekkes. For oss som bruker vanvittig mye av fritiden på på politikk er denne saken bare trist.

Modal frykter at Gammelbryggasaken skal trekke ut i årevis.

– Vi må snarest komme fram til en løsning. Denne saken har innvirkninger på utviklingen av sentrum og det kan vi ikke lenger leve med, sier hun.

Trist: Gruppeleder i Harstad Høyre, Marie Modal, synes saken er nitrist og håper prosessen rundt utvalgets arbeid blir gransket av Kontrollutvalget. Foto: Arkivfoto
Faksimile 27.10.16
Faksimile 26.10.16