Kristian (18) fra Harstad inntar ledelsen i Rederiforbundet

Torsdag tar norske toppledere med seg unge ledertalenter på jobb. Kristian Olsen får et unikt innblikk i Sturla Henriksen sin jobb i Norges Rederiforbund.
nyheter

17 år gammel startet Kristian ungdomsbedriften Relluminate UB sammen med medelever ved Stangnes videregående skole. Som daglig leder for bedriften utmerket han seg som en av de aller dyktigste.

Torsdag 27. oktober får han en skoledag helt utenom det vanlige når han skal skygge administrerende direktør Sturla Henriksen gjennom arbeidsdagen.

– Gjennom et flott UB-år med mye hardt arbeid og mange oppnådde mål, har jeg utviklet meg selv som person og mine kunnskaper innenfor bedriftsetablering. All erfaring fra UB-året kommer jeg til å ta godt vare på og ta med meg videre i livet, sier Kristian Olsen.

Relluminate UB produserte og solgte lamper laget av resirkulerte materialer.

Heier på ungdom

Norges Rederiforbund er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsktilknyttede bedrifter innen skipsfart og offshore entreprenørvirksomheter. Rederiforbundets medlemmer sysselsetter mer en 55.000 sjøfolk og offshorearbeidere fra mer enn 50 forskjellige nasjoner.

– Vi trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape fremtidens næringsliv. Ungdomsbedrifter gir de unge mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt. Dette vil Rederiforbundet og jeg støtte opp om, sier Henriksen.

Innovatører trengs overalt

Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier, mener daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms, Anne Grete Johansen.

– Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier hun.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, børsdirektør Bente Landsnes og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement.