Tidligere denne uka ble Huldra tatovering på Evenskjer rundstjålet. Utstyr for over flere tusen kroner var borte da Cecilie Kristensen Lie kom på jobb mandag morgen.

– Det kan virke som om det er noen med planer om å etablere seg som tatovører som har vært på ferde, for de stjal nåler, blekk, flasker med håndsprit, poster til å sterilisere utstyr og et kamera. Til og med tegninger jeg har laget har de tatt, sa hun til ht.no mandag.

Tanja Engere Ingebrigtsen flyttet til nabobygda Fjelldal for ett år siden. Da hun fikk høre om innbruddet bestemte hun seg for å ta grep.

Innsamlingsaksjon

Med denne meldingen på Facebook startet 19-åringen en innsamlingsaksjon:

Artikkelen fortsetter under bildet.

INNSAMLING: Tanja Engere Ingebrigtsen startet innsamlingsaksjonen på Facebook. Foto: Skjermdump/Facebook

"Som alle vet har det vært innbrudd natt til igår, på Evenskjer. Dette gikk hardt utover Cecilie ved Huldra tatoveringsstudio! Dette er jobben hennes, og når de har tatt alt i fra henne, alt av utstyr, så kan hun ikke gjøre jobben sin. Derfor valgte jeg igår å starte en innsamlings aksjon, for at Cecilie skal få kjøpe seg det utstyret hun trenger nå for å kunne gå på jobb hver dag!" skriver Engere Ingebrigtsen.

Over 12.000

I løpet av få dager har det rullet inn over 12.000 kroner på kontoen.

- Det er hvertfall en start. Planen er å vente noen dager til for å se om det kommer inn mer penger. Så skal jeg levere det til Cecilie, sier hun, og legger til at innehaveren av Huldra tatovering har ringt henne og takket.

- Hun klarte ikke helt å legge ord på det, fortsetter Engere Ingebrigtsen.

19-åringen, som opprinnelig er fra Bjerkvik, er kjempefornøyd med alle som har vist støtte. Over 200 har gitt penger i innsamlingsaksjonen.

- Man skal jo stå sammen i ei lita bygd.

Hun forteller at reaksjonene fra folk har vært veldig positiv.

- Mange kommenterer og synes det er bra at jeg har satt i gang innsamlingsaksjonen.