I går ble skattetallene offentliggjort og alle medier mesket seg i, og offentliggjorde lister og oversikter. Her fikk vi vite hvem som tjener mest, skatter mest og har størst formue.

Neppe noen søkte etter de med middels inntekt. Da oppdaget de heller ikke Frank Tore Lind.

I Harstad er median-inntekten, altså middels nettoinntekt, drøyt 254.000 kroner. Dette må ikke forveksles med gjennomsnittlig inntekt, som i Harstad var 307.469 kroner. Med median-inntekten ser man bort fra de som tjener mange millioner og de som står med null i inntekt.

Helt alminnelig

Frank Tore Lind er ifølge oversikten for Harstad en middels lønnsmottaker.

– Føler du deg som et middels menneske, spør vi.

– Jeg føler meg helt alminnelig, sier han etter å ha innledet svaret med en latter.

1. januar 2014 sluttet han som markedssjef i Seaworks og slapp dermed den daglige pendlingen fra Grøtavær til byen. Det var et nøye planlagt valg.

– Kona og jeg har bygd opp gården med villsau. Vi har bygd et foredlingsanlegg for produksjon av blant annet pinnekjøtt og fenalår av villsaukjøtt. Og det har kostet penger, sier han. – Derfor trodde jeg at jeg i en periode på et par år skulle ligge under middelinntekten.

Unødvendig

Bakgrunnen for at Harstad Tidende i går tok kontakt med grøtaværingen er offentliggjøringen av skattetallene, noe han i utgangspunktet mener ikke er nødvendig.

– Jeg synes det er helt unødvendig. Selv har jeg null interesse for hva andre tjener.

– Men det leses jo. Jeg håper for egen del at jeg neste gang skal ha kommet et steg videre - over middels nettoinntekt. Det er målet, sier han.

Tøft valg

Med satsingen på gården var det ikke mulig å ha annen jobb i byen.

– Det gikk ikke an å reise så mye. Det ble et valg om å oppnå det gode liv. Det var et tøft valg rent økonomisk, men vi regnet på det og var godt forberedt. Dessuten har gode hjelpere bidratt til et godt konsept, sier Lind.

– Det handlet om å drive med noe vi brant for, men også å få mer tid sammen og med familien.

– Nå har vi har fått alt på plass så nå handler det om å drifte på en sunn og god måte, sier Lind.

Kanskje på topp

Frank Tore Lind har god tro på framtidig suksess med produksjon av både fenalår og pinnekjøtt av villsau på Grøtavær.

– Ja, dette har jeg tro på. Men skulle det vises seg at det ikke svarer til forventningene har vi ikke brent alle bruer, forsikrer han.

– Det finnes godt med jobbmuligheter om det noen gang skulle bli nødvendig med pendling til byen igjen.

– Men det er ikke målet, sier han.

Og med en ekstra god latter avslutter han:

– I 2022 er jeg kanskje på topp på inntektslista.

TOPPMØTE: Som markedssjef i Seawork møtte Frank Tore Lind , blant andre daværende statsminister Jens Stoltenberg i 2013. De øvrige er (f.v.) Sigmund Sørensen, Polarkonsult, Jan Oddvar Olsen, Norske Veritas, Bjarne Kristoffersen, Det Norske og ordfører Marianne Bremnes. Arvikfoto. Foto: Odd Leif Andreassen