– Fremskrittspartiet ønsker å få til en løsning i barnehagesaken som gir mangfold og valgfrihet for småbarnsforeldrene. Derfor inviterte vi gruppelederne i Ap, Venstre, KrF, Sp og Høyre til et møte i håp om å komme fram til et bredt forlik. Vi strekte ut ei hånd, men ble avvist. Det opplever vi som ren maktarroganse fra Arbeiderpartiet, sier Kristian Eilertsen.

Skuffet

Frps nestleder i kommunestyregruppa er skuffet over å bli avvist.

Eilertsen mener Arbeiderpartiet og støttespillerne alene må ta ansvaret for de kuttene som kommer i barnehagene. Han mener forliket ble avvist fordi ideen kom fra hans parti.

– Rett harmen mot Ap

Han oppfordrer småbarnsforeldre til å rette harmen i barnehagesaken mot Arbeiderpartiet.

– Vi står på småbarnsforeldrenes side. Vi er opptatt av å få til et godt barnehagetilbud også i distriktene, og Fauskevåg barnehage er for oss veldig aktuell å videreføre..

– Det er et faktum at Harstad har overkapasitet i barnehagene. Hvilke barnehager vil Fremskrittspartiet legge ned?

– Først og fremst må vi se på behovet for de sentrumsnære barnehagene. Men det er samtidig viktig at vi har en viss overkapasitet for å kunne gjøre flere barnehageopptak i året, sier han.

– Vi er tilhenger av private barnehager. Kontrakten med kommunen er inngått og den må følges, sier Eilertsen.

Forliksforsøk

I forsøket på å få til et forlik, vil Kristian Eilertsen berømme partiet Høyre.

– Harstad Høyre er det eneste partiet som har vist en positiv holdning til et slikt forlik. Det viser at partiet ønsker å ta ansvar for småbarnsforeldre som kommer i en vanskelig situasjon, sier han.

– De må ikke nøle med å kontakte oss i Frp hvis det er noe vi kan bidra med, sier Kristian Eilertsen.

PROTESTERER: I Fauskevåg protesterer foreldre kraftig på forslaget om å legge ned barnehagen. Foto: Åse Hjelvik Foto: Åse Hjelvik
Foto: Åse Hjelvik