Mennene (45) og (23) er også hver dømt til å betale 2.000 kroner i saksomkostninger. Det gjøres fradrag for 209 dager for utholdt varetekt.

Dommen er mildere enn aktors påstand.

Saken gikk i Trondenes tingrett og begge erkjente delvis skyld i henhold til tiltalene.

Bakgrunnen for dommen er at politiet tok seg inn i en leilighet 14 mars i år. Her fant politiet 2.530 gram hasj og 628.150 kroner i kontanter. Påtalemyndigheten mener pengene stammer fra utbytte fra narkotikasalg.

Grov

Begge forklarte at de var kjent med at hasjen ble oppbevart i leiligheten de bodde i. 23-åringen forklarte at han fikk hasjen tre dager før ransakingen og at den skulle hentes tre dager senere. Han hevdet at det ikke var hans narkotika. Tingretten mener overtredelsen er grov på grunn av mengden hasj.

Når det gjelder pengene som ble funnet i leiligheten erkjente begge at de kjente til beløpet på 628.150 kroner. De erkjente straffskyld for grovt heleri, men de nekter for at utbyttet kommer fra omsetning av narkotika.

Begge forklarte at pengene kom fram bilsalg fra oppdrag fra en mann. Denne mannen kjørte biler fra Oslo til Harstad for salg. 23-åringen forklarte at han fungerte som en privat bank, ved at han oppbevarte penger fra bilsalgene i leiligheten til NN. Pengene var unndratt fra beskatning og således ikke lovlig. NN har fraktet tre biler fra Oslo til Harstad. NN leide leiligheten som hasjen og pengene ble funnet i. 23-åringen som nå er dømt hadde bodd i Harstad noen få måneder før han ble pågrepet.

Dna

Begge de tiltalte forklarte at de ikke kjente etternavnet eller visste telefonnummeret til bilselgeren de jobbet for. Da hadde ikke annen jobb mens de bodde i byen.

En politiførstebetjent forklarte at de hadde kommunikasjonskontroll på en narkotikaselger i Harstad da de fattet mistanke til tiltaltes leilighet. Da de ankom leiligheten fant de hasj pakket inn i brunteip. De fant også penger og lapper med narkotikaregnskap. Noe av pengene var pakket i plast. Det ble også funnet en lapp med navn og telefonnummer til narkotikaselgeren politiet avlyttet. Det ble funnet dna og fingeravtrykk av 23-åringen både på pakkene med penger og narkotika. Politiet beslagla mobiltelefonene til de tiltalte og utskrifter visste at de begge hadde vært i kontakt med narkotikaselgeren som var kjent for politiet.

Tingretten slår fast at pengene stammer fra narkotikasal og ikke bilsalg. Med gateverdien i Harstad utgjør 628.150 kroner mer enn 6,2 kilo hasj. Dommer Audhild Ulvang skriver at retten velger å ikke skille rollene til de tiltalte. De har begge forklart at de kom til Harstad på oppdrag for NN. NN besørget bolig og de hadde ikke annet arbeid de månedene de oppholdt seg i byen til de ble arrestert. Retten mener de ikke kom til Harstad for å drive lovlig arbeid, men for å bedrive ulovlig virksomhet.