Etter tre dager med fiske var det på den fjerde at storfisken endelig lot seg lokke av sluken. David Volent Lindberg og kompisene trodde først at de hadde satt kroken i bunnen.

- Vi skjønte fort at dette kom til å ta lang tid. Til slutt brukte Håkon, som var mannen med stanga, rundt en halvtime på å få kveita opp til båten, sier Lindberg.

Guttene hadde spøkt om å få storkveita, for det var nettopp det slaget som var målet for turen.

- Men vi hadde aldri trodd at det skulle skje. Det triste er at det neppe vil skje igjen.

Fisken hadde tre fluktforsøk mot bunnen og gjengen fulgte med på ekkolodd. Før den kom til overflaten, trodde karene ikke at det var en så stor fisk de hadde på kroken.

Gjengen regner med at monsterfisken veier rundt 135 til 155 kilo. Den var på øyemål nemlig mellom 215 og 225 centimeter lang. Nøyaktige mål ble ikke tatt av én enkel grunn.

- Vi hadde på forhånd bestemt oss for at en skikkelig storkveite skulle få lov til å svømme videre. Det fristet selvsat å bli lokale helter for en kveld, men vi slo det fra oss, sier Lindberg.

Etter den halv time lange kampen med fisken, måtte Håkon ta pause.

- Han kunne ikke fiske i en time etterpå på grunn av en helt gåen underarm, men det var uansett ingen vits å fiske videre. Dette er uten tvil hans livs fisk, og en opplevelse som kommer å sitte i hos alle som var med resten av livet, forteller Lindberg.

Fiskekameratene som var på tur var Eivind Rimstad, Håkon Kile og David Volent Lindberg. Alle rundt 30 år gamle.

- Det var Håkon som skal ha æren for å ha fått fisken, sier Lindberg som forteller at opplevelsen har gitt mersmak. Helt fremmed i regionen er han ikke.

- Jeg er født i Narvik og har bodd fem år i Gratangen, men det husker jeg ikke så mye av.

Fisken var mye større enn gjengen først hadde trodd. Foto: Privat
Drømmen var å fange kveite. Den gikk i oppfyllelse utenfor Grytøya. Foto: Privat
Fiskerne var fristet til å ta fangsten på land, men ombestemte seg og lot den svømme videre etter å ha tatt bort kroken. Foto: Privat