Får internasjonal kontrakt

Dagny Norvoll Sandvik (25), tromsøartisten med sterke Harstad-aner, har fått et godt utgangspunkt for en internasjonal popkarriere.

Dagny: Dagny Norvoll Sandvik har sterke Harstad-aner, og får nå kontrakt med et gigant-selskap. 

nyheter

Dagny, hvis foreldre er Marit Sandvik og Øystein Norvoll; begge fra Harstad har signert med Republic Records, som er et underbruk av verdens største plateselskap, Universal.

Dagny har vært flere ganger i Harstad, hvor hun blant annet har hatt huskonserter hjemme hos folk. Nå kan det bli større arenaer hun inntar. For selskapet hun har signert med har en rekke store navn på sin liste, der man blant anent finner artister som Taylor Swift, The Weeknd, Ariana Grande, Drake og Nicki Minaj.

Nå skal de jobbe med å lage stjerne av norske Dagny, som til nå har gjort seg kjent med én låt: «Backbeat». Den har passert 14 millioner avspillinger på Spotify.

Blåst overende

– «Backbeat» vakte umiddelbart vår oppmerksomhet, og etter en showcase i New York ble hele vårt selskap forelsket i henne. Vi gleder oss til å videreformidle hennes visjon til verden, sier Rob Stevenson, artist- og repertoaransvarlig i Republic til VG.

– Første gang jeg hørte Dagny ble jeg blåst overende av energien hennes. Hun bringer noe nytt til bords. «Backbeat» er dog bare begynnelsen, sier selskapets seniordirektør Simon Katz til avisen.

- Noe riktig

– Det føles spesielt. Et utrolig stort kompliment, og veldig spennende. Det gir meg følelsen av å gjøre noe riktig, i alle fall, sier Dagny til VG.

Dagny bot og jobber utfra London, hvor hun har holdt til de siste fire årene, når hun ikke er hjemme og holder konserter.

Vil drive med musikk

Hun beskriver sin stil som banddrevet pop.

– Ambisjonen er å drive med musikk resten av livet, reise på turné verden rundt, skrive musikk som treffer folk, sier hun, og legger til at hun har store ambisjoner: Man signerer ikke med et plateselskap som Republic uten å ha store ambisjoner. Likeledes vil ikke de signere en artist de ikke har store ambisjoner for, eller en artist som ikke er villig til å gjøre det som trengs for å nå disse ambisjonene.

De siste årene har Universal gitt internasjonale kontrakter til Astrid Smeplass og Aurora Aksnes.