I går publiserte vi dette debattinnlegget fra journalist og debattant Anki Gerhardsen med tittelen "Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise".

Der mener Gerhardsen at pressen ukritisk hyller bloggeren Sophie Elise Isachsen, og skriver samtidig at bloggeren fronter et usunt kroppsideal etter å ha "vridd kroppen ut av naturlige proposjoner".

- Jeg tror folk glemmer at jeg er et menneske som puster, som føler og ser, skriver Isachsen i et tilsvar på sin egen blogg.

- Det er fælt og grusomt urettferdig, at fordi jeg er "så falsk i utseendet" eller fordi jeg tjener penger, så er det rettferdig at jeg kveld etter kveld må legge meg å gråte.

Isachsen mener at Anki Gerhardsen stiller feil spørsmål.

- Jeg håper du journalisten, som skrev "hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise" spør deg selv. Hvorfor ikke? Skal man ikke støtte hverandre, oppmuntre engasjement uansett hvilken farge det kommer forpakket i? Jeg har dessuten møtt mye kritikk. Det er ingen som har båret meg på en trone inn i den posisjonen jeg har nå.

- Hit har jeg kjempet meg, og stått i flere stormer enn jeg kan telle i løpet av nesten fem år. Jeg fatter ikke hva du sikter til, eller om du er sint, forbannet eller bitter fordi jeg - uten å være over 40 år gammel, uten å være utdannet, og uten å se stereotypisk "samfunnsengasjert" ut også får snakke. Jeg vet ikke.

Isachsen sier at hun allerede i 2011 i sine innlegg snakket om de samme tingene som i dag.

- Fordi jeg er grusom. Bare synd ingen gadd å høre på meg da. Og synd man kan se en ung jente bli åpenbart mobbet på nettet, og det er helt okei.  Jeg gjør alt med intensjoner om å skape opp et eget varemerke. Eller kanskje jeg bare er en ung jente som prøver å finne ut av mitt eget liv, mens så mange tusen ser på? skriver Sophie Elise Isachsen på blogginnlegget som ble publisert mandag kveld.