Tiller med sterk 2.-plass i belgisk semiklassiker

Uno-X-rytteren Rasmus Fossum Tiller spurtet om seieren i sykkelrittet Le Samyn i Belgia, men måtte gi tapt for hjemmerytteren Tim Merlier.

Rasmus Fossum Tiller var nær en sensasjonell seier i Le Samyn i Belgia tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB 

Rasmus Fossum Tiller var nær en sensasjonell seier i Le Samyn i Belgia tirsdag. Foto: Ned Alley / NTB 

ntbsport

Det ble uansett en imponerende 2.-plass for nordmannen i det tøffe brosteinsrittet. Tiller åpnet en langspurt og skaffet seg tre-fire sykkellengders forsprang før han ble innkjørt av Merlier like før mål.

Italieneren Andrea Pasqualon kom også sterkt på slutten og tok 3.-plassen i det 205,4 kilometer lange rittet fra Quaregnon til Dour i Sørvest-Belgia.

Intenst

Det skjedde etter et fartsfylt ritt der det var mange angrep og bruddforsøk på de siste milene inn mot mål, både på asfalt og brostein.

Det norske Uno-X-laget var med på å sette farge på rittet. Markus Hoelgaard forsøkte seg på et rykk sju kilometer før mål, men han ble relativt raskt kjørt inn, i likhet med alle andre som forsøkte seg på å stikke fra.

En kvintett med Mathieu van der Poel, Florian Senechal, Lukasz Wisniowski, Danny van Poppel og Sep Vanmarcke var i tet to kilometer før mål, men de samarbeidet ikke om å beholde forspranget. Dermed ble det en delvis samling i front før Tiller forsøkte å kuppe seieren på tampen.

God Uno-X-dag

Søren Wærenskjold var også med i frontfeltet nesten hele veien inn, men klarte ikke å komme seg inn blant topp ti, som var preget av belgiske ryttere.

Wærenskjold endte på 25.-plass på samme tid som vinneren. Hoelgaard kom i mål ni sekunder bak på 34.-plassen.

Erik Resell ble nummer 62, August Jensen (Delko) nummer 97, Kristoffer Halvorsen 98 og Anders Skaarseth 100. Jonas Iversby Hvideberg, som nylig gjorde det godt i Kuurne-Brussel-Kuurne, måtte bryte underveis.

(©NTB)