Slutt på ekstraomganger i engelsk ligacup fotball

Ekstraomganger tilhører fortiden i den engelske ligacupen i fotball. Uavgjorte kamper vil fra neste sesong gå direkte til straffesparkkonkurranse.

Pep Guardiolas Manchester City vant ligacupen sist sesong. I neste sesongs turnering vil ingen lag behøve å spille ekstraomganger. Uavgjorte kamper avgjøres på straffesparkkonkurranse. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix 

ntbsport

Det besluttet English Football League, som arrangerer turneringen, fredag. Straffesparkkonkurransene skal også avvikles på tradisjonelt vis. Det omstridte ABBA-formatet som ble brukt sist sesong vrakes også.

EFL meldte også at videodømming (VAR) vil bli benyttet i alle ligacupkamper på Premier League-lags baner neste sesong.

– Begrunnelsen for å fjerne ekstraomganger er at vi dermed avhjelper problemet med kampbelastning som oppstår når det må spilles en ekstra halvtime i midtukekamper, heter det i en uttalelse etter EFLs sommermøte.

– En statistisk analyse viste at nesten 85 prosent av kampene ble avgjort i ordinær tid. Klubbene har stilt seg bak planen om å avvikle ekstraomgangene.

(©NTB)