HT mener:

Innsamlinger for gode formål på nett tar av - men kan vi stole på dem?

NRK fortalte torsdag om et foreldrepar som har startet en pengeinnsamling på sosiale medier for å kunne få sin ett år gamle sønn operert i utlandet, en operasjon som det foreløpig ikke var mulig å få utført ved norske sykehus.

  Foto: Illustrasjon

Den mest effektive «reguleringen» er å bruke sunn fornuft.

leder

På relativt kort tid er det kommet inn over 650 000 kroner, det aller meste gjennom mindre beløp fra ukjente mennesker.

Denne formen for såkalt folkefinansiering - eller «crowdfunding» på moderne norsk - skyter fart. En av tilbyderne, det sparebankbaserte Spleis, har de siste par årene formidlet over 150 millioner kroner. Innbetalingene i årets sommermåneder utgjorde en dobling fra samme periode i fjor. Eksempler på giverformål kan være alt fra helseproblemer, personlige kriser og dyr i nød til klasseturer og utstyr til idrettsklubben.