Skrevet av: Edvin Eriksen (SV)

Israelske soldater har allerede drept mer enn 3000 barn på den lille Gazastripen der stort sett alle bor i fattigdom etter mange tiår med Israelske overgrep. Tre tusen! Totalt uskyldige barn. De er ikke Hamas. De vet ingenting om Hamas. De blir drept! Av Israel! Barnedrapene og andre drap på over 7000 sivile påstås å være en hevnaksjon etter Hamas sitt terrorangrep i Israel. 7000 sivile drept av Israelske soldater! Det er helt forferdelig. Det er grusomt. Det er totalt meningsløst. Det er terror! Ord kan aldri beskrive sånne grusomme handlinger.

Og det er ikke første gang. Dette skjer gang etter gang når israelske soldater skal markere makt. Overmakt! Rå makt!

Så må jeg, som alle andre, innledningsvis være tydelig på at jeg selvsagt tar sterk avstand fra Hamas sitt angrep på sivile Israelere. Selvsagt! Men volden og virkeligheten startet ikke der. Og de grusomhetene som skjer nå har absolutt ingen ting med Hamas å gjøre. De mer enn 3000 barna har ingen ting med Hamas å gjøre. Grusomhetene, mordene på små uskyldige barn har absolutt ingen ting med israelsk sikkerhet å gjøre. Barn som rives i biter.

Sannheten er at Israelske myndigheter og Israelske bosettere i palestinske områder i flere tiår har sett på og behandlet det palestinske folk som om de var dyr. Bortsett fra at i vår vestlige verden er det ikke lov å drive systematisk dyremishandling. Israelske myndigheter og soldater gjør det med helt uskyldige barn. Absolutt ingen ting kan bortforklare sånne grusomheter. Støttet av flokken av republikanske kristne i USA:

Israel er en av verdens aller største krigsmakter – støttet av den aller største – USA. Det palestinske folk som er trengt sammen i Gaza og på Vestbredden er lutfattige mennesker som systematisk hindres i å ha et vanlig liv – å ha arbeid og vanlig helsehjelp. Det sørger den Israelske staten for – helt systematisk. År etter år. Tiår etter tiår. Det er grove langvarige overgrep mot totalt uskyldige mennesker. Det handler ikke om Hamas – det handler om palestinske barn som trakasseres, spyttes etter og mobbes daglig på skoleveien – av Isarelske bosettere på områder som for all verden er erklært som palestinske områder. Palestinerne jages. Vanlige israelere stjeler hjemmene deres. Det er systematiske grusomheter som naturligvis gjør noe alvorlig med barn og unge som må vokse opp med slike daglige overgrep. Er det rart om hat vokser? I min verden er det lett å forstå. Barn som vokser opp under terror lærer seg å hate.

Den norske debatten har vært preget av utsagn som at vi må «akseptere Israels rett til å forsvare seg». Er daglige grusomheter mot barn på flukt å forsvare seg? Jeg reagerer med sinne hver gang jeg hører eller leser norske kristne mennesker som klarer å forsvare ondskapen. Hvordan er det mulig?

Det som er helt sikkert nå er at det som har skjedd de siste ukene kommer til å skje igjen. Israelske myndigheter ber om evig krig og ondskap.