Ordføreren snakker om at vi har fått et nytt torg, men det har vi jo egentlig ikke. Ikke det at det hun kaller torget ikke har blitt fint, men det heter jo Rikard Kaarbøsplass. Torget, eller torvet, som det egentlig heter i Harstad, starter ved NorthUps lokaler i Bothnergården og strekker seg bort til parkeringsplassen ved rutebilstasjonen. Her foregår tradisjonell handel fra boder og vogner som hører hjemme på et torv.

Andre «nye» navn på folkemunne er gatebiten som går fra Rikard Kaarbøsplass ned mot veien til Hurtigbåtkaia. Denne heter Rikard Kaarbøs gate og da jeg var yngre var dette byens gågate og ble kalt dette. Nå «heter» den «hilsegata».

Dette navnebyttet har skjedd parallelt med at gata der jeg driver butikk, den biten av Strandgata som går fra fra Rikard Kaarbøsplass til Sparebank1 Nord-Norge, nå blir kalt gågata.

Det er sikkert mange flere slike morsomme endringer og meningene er garantert mange om hva plasser og gater heter, bør kalles, eller skal kalles. En ting som er helt sikkert at det nå er en rivende positiv utvikling i byen vår.

Sentrum og hele Harstad er en levende by med alle sine, gater, gårder, hjørner, nybygg, gamle bygg og alt som lever og ånder i rommene som finnes mellom disse. Det bygges og snekres og søkes etter folk i mange ledige jobber. Store prosjekter i sentrum realiseres og pandemiens klamme grep er i ferd med å slippe taket.

Deltakere på kurs, konferanser og festivaler vil vende tilbake sammen med turistene. Hotellene og reiselivsnæringen i byen vår står klare til å ta imot dem. Våre egne, gamle og unge, kan glede seg til helsehus og ny skole. Det er tid for både arbeidsglede og vårlig livslyst.

Som Høyre-politiker er jeg spesielt opptatt av at vi som sitter i kommunestyret skal snakke et språk som folk forstår og jobbe for saker som er viktige for deg og meg. Vi skal kjenne byens egen pulsrytme sammen med dere.

«Gågata» får gå der den går og torvet være der det til enhver tid er. Rikard Kaarbø får ha oss unnskyldt, jeg velger å heie på et Harstad i utvikling.