Kjetil Bjørkelund, Harstad Arbeiderparti

Kjære Frank Einar Hansen, tusen takk for at du sendte spørsmål til meg som medlem i Harstad Arbeiderparti og til alle de andre politiske partiene i Harstad.

Spørsmålene er sendt til oss politikere samt offentlig til Harstad Tidende. Jeg skal svare deg personlig samt sende til Harstad Tidende som du ber om. Da kan alle velgerne i Harstad se hvem som har svart og hva de ulike partiene svarer.

Spørsmål 1: Mange med ulike funksjonshemninger står på listen over de som ønsker seg egen bolig. Hva gjør Harstad kommune med utfordringen?

Svar: Harstad kommune er i gang med forberedelsene til å bygge Nedre Gangsås senter med 10 boliger for mennesker med funksjonsnedsettelser. Når disse boligene blir tatt i bruk vil der bli 4 boliger ledige i Fredlyveien. Disse 4 er øremerket en gruppe mennesker med funksjonsnedsettelser.

Spørsmål 2: Hvor lenge må vi som pårørende vente, før vi kan si til våre barn; Snart kan du flytte inn i egen leilighet?

Svar: Harstad kommune svarer at disse 14 leilighetene skal stå ferdig i løpet av 2025.

Harstad Arbeiderparti har mye godt og konkret man vil gjøre for denne gruppa i sitt program. Vi har svært konkrete mål med hensyn til boliger som vil oppfylle behovene for hele gruppa.

  • Sørge for at flere med ulike funksjonshemninger skal kunne eie sin egen bolig.

  • Vi vil prioritere å bygge, kjøpe og tilrettelegge boliger for personer med funksjonsnedsettelser for å ta igjen etterslepet.

Som jeg nevner så har Harstad Arbeiderparti et godt programavsnitt for denne gruppa spesielt og omfattende programposter som gjelder hele befolkninga i den flotte byen vår. Gå gjerne inn på Harstad Arbeiderparti sin hjemmeside for å lese hele programmet.

Takker deg Frank Einar Hansen for ditt engasjement for utviklingshemmede, ønsker deg og alle sammen et godt valg. Tenk gjerne på Arbeiderpartiets valg slagord når du skal gå og stemme: Med hjerte for byen og blikk for fremtiden.