Skrevet av: John Erling Madsen.

Det er veldig sterke påstander i tirsdagens Harstad Tidende hvor Frode Bygdnes skylder bare på Israel i denne forferdelige konflikten.

På nytt igjen fremstilles konflikten Israels og alle mord og drap skal skyldes dette folket. Frode, du setter deg i en domstol lik med mange andre i denne tiden. En dag vil du også kunne se dette med nye øyne, men da kan det være for sent.

Du snakker om folkemord utført av staten Israel og er ensidig opptatt og fortsatt fordømme nasjonen Israel som du har gjort i alle år. Husker godt tidlig på nittitallet da vi hadde markering på torvet og jeg var den motvekta i ditt hat mot Israel. Ikke noe nytt denne gangen heller. Da kunne vi snakke sammen etterpå og senere har vi ytret oss på hver sin kant.

Du forsvarer i ditt innlegg det brutale som Hamas gjorde den 7. oktober og synes fortsatt det er en ok fremgangsmåte. «Hold bare opp kampen mot apartheidstaten Israel» og du fortsetter å være så politisk korrekt at folk som ønsker å skrive mot deg trekker seg unna for å unngå støy og motangrep.

Ingenting nytt altså. Det er ikke riktig at Israel har holdt på med mord og drap på sivile i 75 år. Du forstår ikke konflikten og du har aldri forstått det som virkelig er sannheten.

Dine påstander når langt i skylde på hevn og erobring av mere land. Ja, det siste stemmer mer enn du aner, de har egentlig fått mer landområder enn de kunne innta ifølge skriften.

Jeg kan ikke tro at Frode Bygdnes synes det er riktig at slaktingen av 1.400 drepte og 5.400 personer som ble såret samt ta 220 gisler inn til Gaza er rettferdig og riktig?

Israel vil ikke finne seg i dette lengre og gjør det de kan for å frigi gislene samt å ta ut Hamas sine «ledere og soldater».

Krig er aldri bra for noen parter og det har i historien vært mange meningsløse kriger med ufattelige lidelser. Israel har aldri startet en krig og har alltid forsvart seg når deres fiender slår til. Det var dette som skjedde etter den 7. oktober, 50 år etter Yom Kippur-krigen. Også det var en krig startet av Israels naboer. Kampen for å utslette jødene vil aldri ta slutt så lenge ondskapen får regjere.

Israels tidligere statsminister Golda Meir sa det slik: «Legger araberne ned våpnene blir det fred. Legger Israel ned våpnene blir de kastet på havet».

Du skriver at denne krigen er en kollektiv gjengjeldelse, men det er et svar på terrorhandlinger. Ledere i Hamas sitter i utlandet og sender sine terrorister til krig og selvmordsoppdrag. Verdien for mennesket blir borte.

Å respektere mennesker gjelder begge sider av konflikter, men når dette gjentar seg gang på gang er det de samme det går ut over og det er de sivile og barna som ikke har gjort noe som helst.

Alles bønn må være fred for mennesker hvor enn vi bor hen. Dette håper jeg du også står for Frode. Et visdomsord må være: «bare sannheten kan sette oss fri».