Skrevet av: Arvid Eliseussen.

Var det noen som lyttet til podkasten til Harstad Tidende? Der var ordføreren gjest hos sjefredaktøren og leder av næringsforeningen. Der skulle hun svare for Aps (lokalpartiet) program for de neste fire årene og også svare på hvilke resultater som hun var fornøyd med i sin periode som ordfører.

Det hun var mest fornøyd med var Harstadpakkens del 2 og Sentrumsplanen. Hørte vi noe om å være fornøyd med levering av tjenester?

Nei, ikke det jeg hørte. Derimot var hun lei seg for at ny kino ikke ble realisert, og var også enig med næringsforeningens leder som var misfornøyd over at golfbanen i Sørvik ikke var realisert.

Hva skal man si? Det er ikke mye vyer og nytenkning i det vi hører, bortsett fra en lang politiker utredning om kraft/energi.

  • Men, etter min oppfatning kom hun med to sensasjonelle uttalelser: Krisa i eldreomsorgen i kommunen var løst. Hurra!, sier nå jeg.

  • Og, det at kommunen har 3,2 milliarder kroner i lånegjeld var ingenting å bekymre seg for.

Rene ord for pengene!

Men, hun hadde også følgende ønsker:

«Det må jobbes smartere» og «kommunen må være attraktiv for å tiltrekke seg arbeidskraft». Men hvordan og hva kan man spørre? Det kom det ingenting om. Så folkens: Nå går kommunen mot lysere tider: Vi får nye veier, gangbruer, rundkjøringer og sykkelveier, ny Generalhage og nye omsorgsboliger. For som ordføreren avsluttet med: «Det skal ikke stå på penger».

Snart er det valg. Da vil jeg anbefale å både lytte og lese om hva slags program og politikere vi vil skal styre Harstad de neste fire årene.