Meninger:

Mens vi venter på Nord-Norgebanen...

Skal vi fortsatt være en koloni adskilt fra resten av landet?

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

meninger

Vi er ganske mange som reiser mellom Harstadregionen/Narvikregionen til og fra Tromsø. For ei uke sia tok jeg båten fra Harstad til Tromsø. Det var god plass til båtem, og alle tok forholdsregler med god avstand og spriting av hender.

Da jeg skulle tilbake til Tjeldsund i går, valgte jeg å ta buss fra Tromsø med bytting i Bjerkvik. Jeg fikk bekreftet av busselskapet at det er korrespondanse mellom bussene i Bjerkvik. Bussen til Harstad hadde avgang kl. 19.40. Vår buss skulle ankomme Bjerkvik kl. 19.28, men med mye trafikk. Så var bussen 17 minutter forsinket. Sto Harstad-bussen og ventet på oss? Å, nei, den hadde kjørt etter ruta kl. 1940.

Der sto vi, fire passasjerer på holdeplassen i regnvær og sur vind. Heldigvis kunne sjåføren på Narvik-bussen (den vi hadde kommet med) ta en telefon til Tide, busselskapet. Det ble ordnet med taxi for oss fire som skulle til Tjeldsund og Harstad. Alternativet? Overnatte i Bjerkvik til bussen gikk neste dag?

Det er ikke første eller siste gang busspassasjerer/reisende i nord opplever dette. Skal vi fortsette å stå med lua i hånda? Skal vi fortsatt være en koloni adskilt fra resten av landet, den delen av landet som har TOG?

Hva om Nord-Norgebanen kom på skinner? Hva om vi kunne sette oss på toget fra Tromsø til Narvik – med en sidearm til Harstad?

Jeg unner meg og mine etterkommere å få reise med NN-banen, selv om jeg sannsynligvis ikke får den gleden. Er det flere som ønsker NN-banen velkommen? Kan vi påvirke våre politikere på Troms-benken til å gjøre en viktig innsats? Jeg vil ha handling, ikke bare ord …