Skråblikk:

Frank Einar ble sprekksjuk etter dramatisk møte med den Sorte Mand

Frank Einar Hansen husker godt den gangen han for første gang røkte sigar. Les det humoristiske tilbakeblikket fra barndommen.

Illustrasjonsbilde  Foto: Mykola Velychko

meninger

Det var romjul og “lefsetreff” hos ho tante Moy. Som åtteåring fikk æ være me i sælskapet. Det va åsså aindre kake en læfse som bei særvert, men de va læfsesortan som fresta mæst, å som bei førrtært i store mængda.

Heime hadde han bæstefar Magnus jort sitt årlige juleinnkjøp av sigarmerke Den Sorte Mand. Det va en av hannes juletradisjona. Sigarlokta skapte golokt. De kuinne æ tænke mæ å være me å spre – utn å bi oppdaga. Tanken på sigaran jor at æ, sæll om æ va i sælskap, byinte å klække ut en ide – som bære bei meir å meir genial, jo længer æ tænkte.