LESERINNLEGG:

Etter tall som er blitt referert i avisene går Lødingen kommune med underskudd i 2017 med over 2. mill.

Økonomisjefen sier at kommunen må ha en besparelse hvert år fremover på 6. mill. …

Hvor har posisjonen tenkt å hente denne besparelsen når dere ikke vil ta ned/endre noen tjenester i kommunen? De forslag som kommer fra administrasjonen blir nedstemt i kommunestyret av posisjonen (et eksempel der en kunne spart ganske mye penger: ha bibliotek og kino i den nye 1–10 skolen og bygge skole med mindre areal)

Det kan da ikke være styrende for posisjonsgruppen at dere ikke kommer med noen forslag selv. Det nytter ikke å dytte alt over på administrasjonen med beskjed at det er de som skal ta grep slik som ordføreren gjør. Skal vi spare penger i kommunen vil det gå ut over noen, og dette kan bli både upopulært og skape bråk. Er det det dere er redde for?

Det eneste som er tatt beslutning på er at det skal innføres eiendomsskatt!

Denne innføringen vil koste kommunen nesten 3. mill.kroner før vi ser noen inntekt.

De 10 mill. som var satt av på fond av forrige posisjon er brukt opp, så der er det ingenting å hente av penger som dere har gjort hittil til alle «gode» forslag.

Vi trenger politikere som vil være med på å få til en god økonomisk styring, og ikke bare skylde på administrasjonen. Og hvis posisjonen mener at det kun er asylmottaket som har gjort slik at vi har gått i pluss de andre årene, så er det kanskje en idé, slik Næringsforum foreslår, at Kommunen skulle søkt om omstillingsmidler siden så mange arbeidsplasser er blitt borte.

Politikerne i Posisjonen har kjørt skuta på grunn, og nå må det skikkelig styring til for å få den flytende igjen. Vi i Høyre ber posisjonen være med på å ta de grepene som skal til for å få tilbake den økonomiske styringen i Lødingen kommune – ellers er vi tilbake på Robek!

KONTRAST: Selv om det investerers milliarder i Bjarkøyforbindelsene, må man ikke glemme de andre veiene i øyriket, skriver en innsender. Illustrasjonsfoto: Frank R. Roksøy Foto: Frank R. Roksoy