At lørdagens forestilling i Harstad kulturhus ville bli morsom, hersket det ikke tvil om. Etter at Dagfinn Lyngbø satte opp sitt første show for 17 år siden, har han markert seg som en av landets absolutt beste stand up-komikere. Om ikke den beste. Med et maskingevær av et kjeftament ryr det morsomheter ut av denne bergenseren, bokstavelig talt på inn og utpust. Og det er beundringsverdig, og rett ut sagt befriende, at en komiker i 2013 makter å være morsom i 90 minutter, uten å bruke utdriting av kjendiser eller svake grupper som virkemiddel. Lyngbø tråkker ikke på andre. Han lager humor av situasjoner vi alle kjenner oss igjen i. Det er stor kunst, og det er ganske enkelt genialt.

Et smekkfullt Harstad kulturhus fikk oppleve en Dagfinn Lyngbø som overrasket stort med bokstavelig talt å spille på mange strenger. Hans traktering av kontrabassen, kombinert med en høyst akseptabel vokal, gjør ”Stereo” til en komplett forestilling. For ikke å glemme Lyngbøs barndomsvenn Bjarte Jørgensen som er svært sentral i denne forestillingen. Først og fremst som dyktig musiker, men også som ablegøyemaker.

Ta en stor porsjon god humor. Spe på med en dæsj musikalske innslag av høy kvalitet, og rør sammen. Resultatet fikk vi servert lørdag kveld . Og det smakte fortreffelig! Takk for besøket, Dagfinn Lyngbø. Og velkommen tilbake til Harstad.