- Det var en opplevelse som overgikk alle forventningene, oginntrykkene etter uka er mange og magiske, forteller en sliten, men sværtfornøyd Svarta Bjørn-representant etter at vinterfestuka i Narvik var over.

- Dessuten var det en fantastisk flott gjeng å være sammen med.

En opplevelse

Hun ble dessverre ikke utvalgt til årets Svarta Bjørn under avslutningen påsøndag, men henger ikke med hodet av den grunn.

-Jeg er ikke skuffet, men nesten glad for ikke å bli utvalgt. Det var eislitsom og hektisk uka, hvor vi måtte opp seks-sju tiden om morgenen og varikke i seng før i to-tre tiden om natta, forteller Jacobsen som er glad uka erover.

Men det var en opplevelse hun ikke ville vært foruten.

-For min del er gevinsten bare å være blant de fem som var valgt ut og alleopplevelsene under uka.

Spesielle besøk

Svarta Bjørn er selve varemerket for Narvik og vinterfestuka. Sammen med fjoråretsSvarta Bjørn-vinner kastet Jacobsen og de fire andre jentene glans over enrekke arrangementer, konserter og besøk både på skoler, barnehager, sykehjem ogbedrifter gjennom hele uka.

En av opplevelsene som gjorde inntrykk mest inntrykk på Jacobsen var besøket påNordlandsklinikken, som er en rus og spesialpsykiatrisk klinikk, og ligger etstykke utenfor Narvik sentrum.

- Vi fikk treffe mange brukere, og hele besøket var spesielt fordi vi kunne taen del av vinterfestuka inn til dem og fikk fortelle om oss og rallarene,forteller hun.

Besøket og overnattingen på den herskapelige Bromsgården, someies av LKAB, og tur med en slepebåt, var også to opplevelser hun synes varspesielt og morsomt.

Årets Svarta Bjørn-vinner ble Lisa Mari Pettersen (23) fra Tjeldsund, men alle SvartaBjørn-representantene blir invitert til å bli medlem i en eksklusive klubb for SvartaBjørn-kandidatene. Klubben ble stiftet for to år siden og holdergeneralforsamling under vinterfestuka.