Magnus Wærness klar for utsolgte julekonserter i Harstad. Foto: Øivind Arvola Foto: Photographer: Oivind Arvola

Harstad: - Det er deilig, sier Magnus Wærness. I fjor tok han sjansen på en egen julekonsert i Lillesalen. Det endte med to ekstrakonserter. Så i år er det like greit lagt opp til tre konserter med en gang. Og alt er utsolgt - igjen.

Uventet

Wærness tror suksessformelen er at alt er på nordnorsk - og litt anderledes.

– Vi har ekstremt mange dyktige kor i Harstad, og det gjør at folk har et mangfold av korkonserter å velge i. Men av og til vil folk ha noe helt annet - og det kan vi levere, sier Wærness. Han stiller med et band bestående av Martin Nordvik Olsen, Martin Lien, Steffen Grønli Karoliussen og Chridto Stangness.

–Vi prøver å bevege oss i grenselandet mellom det tradisjonelle og det uventede. Folk skal gå derfra og ha julestemning, men uten å føle at dette har de fått ti ganger i år allerede.

Godt år

Wærness er en flittig brukt artist av næringsliv og konferanser i regionen; han har sluppet singel, er spilt på radio og streamet over 100.000 ganger.

–Dette er det beste året så langt siden 2011, da jeg gjorde en del musikaljobber i London, sier han.

Etter det sa det stopp i stemmebandene, og han flyttet til hjembyen, der han fortsatte artistkarrieren i litt roligere former.

– Nå går det sakte men sikkert oppover, og jeg har mange spilleoppdrag, jobber med eget materiale og utvider aksjonsradiusen, sier han.

Han satser på at oppturen fortsetter i 2016. Året starter med konsert på Ludo Bar og Scene, før han i februar slipper ny singel.

–Målet er å slippe en komplett plate, og jobbe med å skaffe spillejobber andre steder i landet, slik at jeg ikke blir helt utspilt her i regionen, sier Wærness.