Torsdag og fredag står Elements på scenen på Nordlendingen. Ja, du leste riktig. Vokalist og frontfigur Finn Ero Bustadmo og gitarist Rune Olsen har lenge snakket om å gjenforene det legendariske Deep Purple- tributebandet de to startet for 25 år siden.

– Var bare å trø tell

– Nå passet det endelig for alle, og når også bookingansvarlige på Nordlendingen ønsket oss, var det bare å «trø tell», sier Bustadmo.

Originalbesetningen fra 1992, besto da, i tillegg til Bustadmo og Olsen, av Karl Albert Kjerstad på orgel, Alf Inge Eitrheim på bass og Magne Nyberg på trommer.

Bandet deltok i 1996 i programmet Stjerner i sikte, men klarte ikke å klatre til topps i konkurransen. Frem til 2007 foretok bandet en rekke utskiftinger av mannskapet.

På konsertene torsdag og fredag stiller bandet med Sid Ringsby på bass og Tom Arne Fossheim på trommer. Disse to har blant annet nylig spilt sammen med Uriah Heeps tidligere frontfigur, Ken Hensley. På keyboard har de med seg Vidar Nilsen.

Spiller hele Machine Head

– Det blir to kvelder med utelukkende Deep Purple-låter. Sammen har disse musikerne jobbet med mange av Deep Purple-familiens medlemmer og har Deep Purples musikk i blodet.

– Og for første gang skal vi fremføre albumet Machine Head i sin helhet, sier Bustadmo, som gjennom hele sin ungdom og sitt voksne liv har sverget troskap til Deep Purples musikk.

– Både Rune og jeg elsker å holde på med dette. Etter at jeg innså at jeg ikke kunne leve av å være musiker, er likevel ingenting så artig som å opptre med musikken som har betydd mest for meg, både under oppveksten og som voksen, sier Finn Ero.

Starter etter Bakgården

– Og med den gjengen vi opptrer med på Nordlendingen kommer dette til å svinge vanvittig bra, lover Bustadmo som legger til at konsertene ikke starter før etter at arrangementene under Bakgården er ferdig.

– Det må vel være den optimale avslutningen på en ettermiddag og kveld i musikkens tegn å kunne avslutte med ekte Classic Rock, mener han.

idol: Finn Ero Bustadmo sammen med sitt store sangidol, Deep Purple-vokalist Ian Gillan. Foto: Arkivfoto.