Du har kanskje lurt på hva som skjer hvis man blanderparkour med zombier. Svaret er; Dying Light! Dette unikeAction-adventure, first-person, survival horror-spillet vilrevolusjonere din erfaring med zombiespill. Spillet foregår i en åpen verdensom du kan utforske, både natt og dag. På dagen må spillerne løpe rundt i eturbant miljø, på leting etter forsyninger og lage våpen for å beskytte seg motden voksende smitten som rammer befolkningen.

Dying Light inneholder en en dynamisk natt og dag syklus. Pådagen må spilleren ut å lete etter forsyninger som sendes tilbake til såkalte"safe zones". Man kan også rigge til feller og redde tilfeldigeoverlevende. De som er smittet er trege, noe som gjør det lett å unnvike dem,men de blir flere og flere. Heldigvis kan spilleren klatre opp på takene for åholde seg unna.

Når sola går ned i Dying Light blir de smittede forandrettil noe mye farligere. Om natta får zombiene ferdigheten til å springe etterspilleren, de kan også hoppe og klatre på bygninger akkurat som spilleren. Itillegg blir de vanskeligere å drepe. For å forhindre kontakt med zombiene, måspilleren bruke noe som heter Night Sense for å lokalisere dem i mørket. Hvisman blir oppdaget og prøver å unnslippe kan man bruke avledninger og feller forå kutte ned på etterfølgerene.

Men når natten legger seg, kommer også Night Hunter eller"Volatile", som er en sjelden type av smittede som bare kommer ut omnatten. Hvis man blir oppdaget av denne typen så er det nesten umulig åunnslippe. Man må bruke taktikk, avledninger og Night Sense for å overleve tilmorgengry.

Utvikler(e): Techland

Utgiver(e): Warner Bros. Interactive Entertainment

Platform(er):Microsoft Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One.

Sjanger:Action-adventure, first-person, survival horror

Utgivelsesdato: 2014