– Forstår jeg Nina Wester ved Hålogaland teater rett, ønsker hun å kneble ytringsfriheten, sier Andreas Isachsen, nestleder i festspillstyret.

– Jeg kan ikke annet enn å tolke hennes utblåsing i onsdagens Harstad Tidende på denne måten. Hun vil kneble ytringsfriheten til politikere og også til meg som styremedlem, sier Isachsen.

Han får støtte for sine utstpill fra festspsillstyrets leder Hallvard Bakke.

Les også: - Politikere bør holde seg for gode til å kritisere en festspillforestilling.

Vil evaluere helheten

– Det er greit at et styremedlem uttaler seg, vi har jo ytringsfrihet, sier Bakke.

– Du var selv til stede på åpningsforestillinga som det har blitt så mye rabalder om. Hvilke tanker gjorde du deg om forestillinga?

– Nei, det vil jeg ikke kommentere nå. Styret skal ha en evaluering av programmet i sin helhet til høsten, så det føles feil å kommentere en enkeltforestilling nå, sier styrelederen.

Les også: Raser mot åpningsforestillingen.

Skivebom

Andreas Isachsen mener Nina Wester skyter skivebom når hun sier at politikerne gjerne må være uenig, men å gå ut i media å si det, er ikke akseptabelt.

– Hvem er det hun mener politikerne skal si hva de mener det til? Naboen eller kona? Ønsker hun egentlig å frata politikerne retten til å ytre seg dersom man er kritisk til noe, enten det er et kulturarrangement eller andre viktige hendelser i samfunnet?

– Betyr dette at du mener at politikere skal ha innflytelse på kunsten?

– Nei, det skal de ikke ha, men de må få lov å si det de mener. Også i media, sier Isachsen.

Les mer i torsdagens papirutgave av Harstad Tidende.