Barne- og ungdomsteateret Uten Sidestøkke samarbeider med Revyselskapet Framifrå og Kvæfjord perk og blås om årets store juleteaterforestilling i Kvæfjord. «Reisen til julestjernen» settes opp for første gang i Kvæfjord kulturhus, og siste helga i november skal forestillingen være klar med 30-40 små og store skuespillere på scenen.  Det er også første gang barne- og ungdomsteateret samarbeider med revylaget og Kvæfjord perk og blås.

Inspirert

Søndag besøkte Anne Semb, Johanne Grønnbeck og Anita Robertsen teaterbygda Dverberg i Andøy for å hente inspirasjon, se på kostymer og besøke Andlys eventyrsalong.

– Vi var der i mange timer, og det var en ren fryd, sier Semb, og fortsetter:

– Vi skal lage våre egne kostymer, og må sette oss ned og se på hva vi trenger til forestillingen.

Svein Spjelkavik er drivkraften bak teaterlaget på Dverberget.

– Vi følte at vi fikk være med i et eventyr da vi fikk se på alle kostymene de hadde der. Vi var veldig inspirert da vi dro derfra. Svein har mange råd og tips, og det tar vi med oss.

– Svær prosess

Mye skal være klart til forestillingen vises for publikum.

– Roller og koreografier skal øves inn, scenografien skal lages og kostymer skal sys. Det er en svær prosess vi går inn i nå.

Anne Semb har regien på forestillingen, og vil få hjelp av Klaus Bergli fra Hats i Tromsø til å sy sammen forestillingen til slutt.

– Dette er den gode gamle juleforestillingen som aldri går ut på dato.