Energisk stemning, svingende rytmer og flotte solistpresentasjoner er stikkord til hva vi fikk oppleve sammen med de 17 dyktige musikerne. Tidligere festspilldirektør, Birger Carlsen, kan også sine saker, og gjør en god og selvsikker figur som dirigent. Jazzdronningen Marit Sandvik imponerer med sine egenskrevne låter, og stemmen hennes passer perfekt til den svingende storbandsounden.

At nordnorsk jazzforum fyller 45 år må feires. Hva passer vel ikke bedre da enn en heidundrende frisk storbandkonsert? Og hva har skjedd i løpet av disse 45 årene? Én vesentlig forskjell fra tidligere år er at all musikken som ble presentert er orginalskrevet av bandets egne medlemmer. Dette gjorde hele konsertopplevelsen ekstra spesiell. Vi ble servert sju innholdsrike låter. Høydepunktet var åpningsnummeret Open Minds som varte i omtrent en halvtime. Her fikk hele seks fra bandet komme opp og vise seg frem med en soloopptreden, noe som høstet god respons fra applausen og jubelen som satt løst blant publikum.

Det var tydelig at både de opptredende og publikum hadde en fin stund i Lillesalen, og det kjentes i gulvet at svingfoten til de fleste var i gang. Den spenstige musikken nådde lett hjem hos publikum. I tillegg var både tempoet og desibelnivået høyt til tider, og det var godt vi hadde fått tildelt ørepropper i forkant av konserten. Akkurat slik det skal være på storbandkonsert. Det var godt trykk i samtlige av de på scenen, og konserten ble morsom og intim. Ekstranummeret – Søster - er skrevet av en av bandets saksofonister, Henning Gravrok, og satt en rolig og stemningsfull avslutning på konsertopplevelsen. I bakgrunnen vistes gamle bilder av storbandets medlemmer, noe som skapte en verdig og helhetlig markering av jubileumsfesten.

ORGINALSKREVET: All musikken som ble servert er orginalskrevet av bandets medlemmer, noe som gjorde konsertopplevelsen ekstra spesiell. Foto: Øivind Arvola