Filmen er regissert og produsert av Vibeke Heide fra Harstad.

Opptakene ble gjort over sju dager på Stornes, Grøtavær, Elgsnes, Joker i Sørvika og midt ut i Toppsundet i månedsskiftet juni/juli i fjor.

Filmen handler om Monika, som forsøker å gjenfinne det nære forholdet hun hadde til barndomsvenninnen Irene. En dagstur til en gammel tyskerbunker avdekker at fortidas krenkelser fortsatt gjør seg gjeldende, og at maktkamp mellom venner ikke er forbeholdt barndommen.

Det er flere fra Harstad som er med som statister i filmen. Men fire unge lokale skuespillere har mer fremtredende roller. Stina Bianca Jensen Abelsen spiller Marie Blokhus sin karakter som barn mens Helene Rapp Karlsen spiller Ester Grenersens karakter som barn, I tillegg er også Hanna Sofie Rennemo og Nora Bøgner med i filmen. Hanna Sofie spilte også i Heides film «Og leken er god». De andre tre jentene spiller i film for første gang.

– Alle fire ble funnet via prøvefilming i Harstad våren 2014, og er flotte talenter. De har vært utrolig fine å jobbe med, og er veldig disiplinerte. I det hele tatt er det flott å komme til Harstad å spille inn film. Byen har mange flinke folk. Jeg blir godt mottatt og får mye hjelp fra lokale krefter og statister, sa Heide til Harstad Tidende tidliigere i sommer, og dro spesielt frem Gunnar Magne Berg som er hennes produksjonsleder når hun filmer i Harstad. I tillegg har Katharina Karlsen Hedlund vært produksjonsassistent.

Årets Amanda-vinnere

Beste norske kinofilm«Børning»Beste kvinnelige skuespillerIne Marie Wilmann («De nærmeste»)Beste mannlige skuespillerBjørn Sundquist («Her er Harold»)Beste kvinnelige birolleAnne Krigsvoll («Kvinner i for store herreskjorter»)Beste mannlige birolleHenrik Mestad («Børning»)Beste regiAslaug Holm («Brødre»)Beste barnefilm«Operasjon Arktis»Beste dokumentarfilm«Drone»Beste kortfilm«Bunker» Beste filmmanus«1001 gram»Beste visuelle effekter«Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama»Beste klipp«Den tilfeldige rockestjernen»Beste musikk«Dirk Ohm - illusjonisten som forsvant»Beste lyddesign«Børning»Beste foto«Her er Harold»Beste scenografi/produksjonsdesign«Beatles»Beste utenlandske film«Leviathan» (Russland)Amandakomiteens gullklipperHarald MæleAmandakomiteens æresprisVibeke LøkkebergFolkets Amanda«Børning»