Hun er en av de mest suksessrike artister i Norden. Hun er høyaktuell med sitt femte studioalbum, «Viktoria».

I vår legger hun ut på turné i forbindelse med den nye plata, og tar altså turen til kulturbyen i nord, melder Cecilie Rødland, markedsansvarlig i Harstad kulturhus.

Onsdag 30. november legges billettene ut for salg

Mellomnavn

– Da jeg var 10 år gammel, kom mora mi hjem og sa jeg hadde fått et nytt mellomnavn: Viktoria, etter oldemoren min. Men det var ingen som kalte meg Maria Viktoria Mena, navnet forsvant bare. Etter den forrige plata, følte jeg at jeg var blitt et roligere menneske. «Kanskje er dette Viktoria», har jeg tenkt – en forståelsesfull og tilgivende Maria. Navnet har aldri føltes naturlig før, men nå handler det om et skille i meg, om et nytt menneske, om en slags seier, forteller Mena.

Gull i Tyskland

Norsk-amerikanske Maria Mena (25) har turnert for fulle hus, gjort flere av Europas største festivaler og figurert på hit-listene over størstedelen av kloden siden «Cause and Effect» (2008). Hennes forrige album solgte til gull i Tyskland, Nederland, Sveits og Norge, og hun ble sågar belønnet med Spellemannsprisen for beste kvinnelige artist, skriver Rødland, i en pressemelding fra Kulturhuset i Harstad.

Gjennombrudd

Sensasjonelt nok fikk Maria Mena sitt gjennombrudd i Norge like etter at hun fylte 16, med «My Lullaby». Etter debutalbumet «Another Phase» (2002), har hun fortsatt å være en av landets absolutt fremste artister i snart ett tiår. «Mellow» (2004) og «Apparently Unaffected» (2005) skaffet Mena et internasjonalt publikum og i dag turnerer hun store deler av Europa, figurerer høyt på hitlistene i Asia og Sør-Amerika, og har en verdensomspennende fan-gruppe.

Maria Mena. Pressefoto Foto: Pressefoto