Det melder festivalen selv til Harstad Tidende. Endolith har lansert en EP med ny musikk nesten fem år etter deres kritikerroste andre album, «Chicxulub - The fossil Record».

– EP-en «Noise Floor Dancers» inneholder ett knusende nytt originalspor – tittelsporet – og tre coverlåter som viser inspirasjon og hyller artister som nekter å være noe annet enn seg selv, skriver Rockholm i pressemeldingen.

Endolith består av trioen Frode Hofsøy, Erling Malm og Roger T. Jakobsen, fra henholdsvis Harstad, Narvik og Sigerfjord, eller Nord-Norges Bermudatriangel som de selv kaller det.

Konspirasjonsteorier og fake news

Bandet kombinerer ifølge pressemeldingen elementer av death metal, black metal, groove metal, progressiv metal, industriell og elektronisk musikk med antydninger av jazzinnflytelse og klassisk instrumentering, samtidig som de holder et klart fokus på låtskriving, skriver festivalen.

– Med forvrengte synther, iblandet bratsj og lag med vokal, gitarer og trommer, overvelder tittellåten «Noise Floor Dancers» sansene på en måte som speiler låtens tematikk – virvaret av ufiltrert informasjon, konspirasjonsteorier, ekkokamre, alternative medier, politisert presse, fake news og vitenskapsskepsis som preger samfunnet vårt i dag, skriver festivalen.

«Noise Floor Dancers» slår ifølge pressemeldingen fast at Endolith er tilbake, og gir en smakebit av retningen på neste fullengdes album som lanseres i etterkant av Rockholm i 2024.

Har booket to band

Festivalen går av stabelen 26.–28. juli neste år. Allerede har arrangøren booket Triosphere med Norges metaldronning Ida Haukland fra Harstad i spissen til festivalen.

Initiativtakerne bak festivalen er Andreas Ursin Hellebust, Trond Nicolaisen og Kai Joar Kristensen.

– Dette er en tanke noen av oss i vennegjengen i Sørvik har tenkt på gjennom flere år å prøve å få til. Vi har arrangert en del mindre rockekonserter gjennom årene, nærmest i privat regi, men aldri egentlig tenkt å starte en festival, sa Andreas Ursin Hellebust til Harstad Tidende tidligere i november.